کسب درآمد از گوگل ادز امکان نسبتا جدیدی است که در چارچوب و فضای گوگل، امکان دست یافتن به مشتریان هدف (بالقوه ترین مشتریان حوزه کاری) را برای هر فعال بازاری برآورده می سازد. با این امکان شما به طور مستقیم به مشتریان حوزه کاری خود دست پیدا می کنید.
گوگل ادز و امکان تبلیغ هدفمند
فروشنده هستید یا تاجر؟ مغازه دار یا کارمند؟ مترجم یا پزشک؟ فرقی نمی کند که صاحب چه شغلی هستید، برای رسیدن به مشتریان نیاز به تبلیغ دارید. اما چه نوع تبلیغات و در کدام فضایی می تواند بهترین امکان موفقیت را داشته باشد.
هر دسته و حوزه ی کاری، سالانه بخشی از درآمدهای خود را به امر تبلیغات اختصاص می دهد. گاهی هزینه این تبلیغات میلیونی و حتی میلیاردی است. مشکل اصلی در امر تبلیغات این است که دقیقا نمی توان برآورد کرد که چند درصد از تبلیغات انجام شده اثربخش بوده است.
در واقع مشخص نیست که این تبلیغات انجام شده در میزان فروش شما، تاثیری داشته یا اصلا به دست مشتریان حوزه کاری مورد بحث رسیده است یا نه. با ذکر مثالی مساله را تشریح می کنیم.
مثال تشریحی
فرض کنید به تازگی به آموزشگاه رفته اید و چگونگی نصب کولرهای گازی را در طی دوره ای فراگرفته اید. به عنوان یک فعال تازه وارد در این عرصه، مجبور به تبلیغ کار خود، مثلا بواسطه پخش تراکت، نصب آگهی های دیواری یا دیگر انواع موارد تبلیغی هستید.
مثلا در محله ای که مغازه خود را در آن دایر کرده اید اقدام به نصب تراکت به دیوارها و معبرهای عمومی می کنید. اینکه چه تعداد افرادی آگهی شما را می بینند در این مرحله چندان اهمیتی ندارد، مسئله اصلی این است که آیا در محله یا محله هایی که تراکت و آگهی های شما نصب شده، استفاده از کولرهای گازی مرسوم و معمول هست یا نه.
موارد متعددی تعیین کننده این امر است؛ مثلا گرانی کولرهای گازی در مقایسه با کولرهای آبی این الزام را بوجود می آورد که محله مورد اشاره حتما محله ای باشد که سطح زندگی سکنه آن از حد متوسط بالاتر باشد تا توان خرید کولرهای گازی را داشته باشند.
غیر از این، موارد دیگری هم در اینجا مطرح است، مثلا اقلیم منطقه مورد بحث یا مرسوم بودن استفاده از کولرهای گازی یا آبی. در واقع، این مسئله مطرح است که بازار هدف شما در اینجا وجود دارد یا نه؟
اما اگر این امکان وجود داشته باشد که تبلیغ شما دقیقا به مشتری عرضه شود که قصد نصب کولر گازی داشته باشد چطور؟ یعنی هر مورد تبلیغ دقیقا به دست مشتری بالقوه برسد. این دقیقا امکانی است که گوگل ادز برای صاحبان کسب و کار فراهم می آورد.
گوگل ادز چیست؟
چنان گوگل به زندگی ما راه پیدا کرده است که می توان همین حالا هم آن را به عنوان یکی از پدیده های برجسته و یک انقلاب، همپای حتی خود کشف اینترنت تعبیر کرد.
کمتر کسی است که در طول روز حداقل یکبار، چیزی را در گوگل جستجو نکند، از جستجوی خواص داروهای گیاهی خانم های خانه دار گرفته تا دانلود فیلم، موزیک و هزاران هزار چیز دیگر.
این دنیای مجازی بزرگ چون بازار مکاره ای است که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را می توان در آن پیدا کرد. مشخص است که این فضا، بهترین نقطه برای خرید و فروش است و این کاری است که گوگل ادز انجام می دهد، امکانی برای تبلیغ کسب و کارها.
البته این امکان همانطور که در ادامه هم توضیح خواهیم داد به شکلی برجسته و متمایز قابل تعقیب کردن است.
انواع گوگل ادز
به طور کلی ما دو نوع گوگل ادز داریم، شبکه نمایش گوگل و شبکه جستجوی گوگل.
موردی که در ایران کاربرد دارد، همان شبکه جستجوی گوگل است، که البته صرفا به خاطر زبان فارسی و ساختار نوشتاری آن این امکان فراهم است؛ و اگر این شرایط نبود گوگل این امکان را نیز برای فضای ایران قرار نمی داد.
احتمالا در موقع جستجوهای اینترنتی خود با این نمونه های تبلیغاتی گوگل مواجه شده اید. برای امتحان، همین حالا عبارت عنوان این مطلب، یعنی “کسب درآمد از گوگل ادز” را در گوگل مورد جستجو قرار دهید.
می بینید که در بین مواردی که اینترنت بالا آورده، گزینه های اول تا سوم دارای پیشوند “ad” هستند، یعنی موارد تبلیغاتی. درواقع این سه مورد به طور مستقیم با توجه به مطلبی که شما مورد جستجو قرار داده اید، چیزی را تبلیغ می کنند. این همان گوگل ادز است.
مزیت های تبلیغ در گوگل ادز
قطعا هر تاجر، فروشنده یا کارآفرینی برای فروش کالای خود به تبلیغات نیاز دارد. اما همانطور که پیشتر گفته شد، مشکل این است که در بیشتر موارد، هزینه های تبلیغات بدون دسترسی به بازار هدف مناسب، درواقع صرفا دور ریخته می شود.
اما در گوگل ادز چنین نیست و شما دقیق برای کسانی تبلیغ را انجام می دهید که مشتریان بالقوه شما محسوب می شوند، چطور؟
ساده است، وقتی که مثلا فردی در گوگل عبارت” نصب کولرهای گازی” را مورد جستجو قرار می دهد، به احتمال قریب به یقین، قصد نصب کولر گازی دارد.
به این ترتیب وقتی تبلیغی با این عنوان را شما به عنوان صاحب یک کسب و کار در گوگل قرار می دهید، قطعا صرفا افرادی تبلیغ شما را خواهند دید که به دنبال همان مورد تبلیغی هستند.
دیگر نکته بسیار مثبتی که در ارتباط با گوگل ادز وجود دارد این است که پرداخت هزینه تبلیغات گوگل برای صاحب تبلیغ به ازای هر مورد کلیک است. یعنی اینکه وقتی کاربری در جستجوی خود، تبلیغ شما را می بیند و به آن ورود می کند ،هزینه ای از حساب شما پرداخت می شود.
به این ترتیب، هر تبلیغ شما صرفا پس از رسیدن به دست مشتری هدف، برای شما هزینه دارد. چه چیزی بهتر از این را برای یک آگهی تبلیغاتی می توان متصور شد؟
نتیجه گیری
به طور کلی، کسب درآمد از گوگل ادز یک امکان ویژه برای آگهی است و اصلا قابل مقایسه با دیگر امکانات تبلیغاتی نیست. با این حال، تحریم فضای اینترنتی ایران، تا حدودی امکان استفاده کامل از این قابلیت را به ما نمی دهد، که البته به معنای از دست رفتن تمام قابلیت های آن نیست و همچنان می توان از این فضا برای تبلیغات بهره برد.