کپی رایتر کیست و با کارشناس تولید محتوا چه تفاوتی دارد؟ اگر در حوزه سئو فعال هستید احتمالا با هر بار مواجه شدن با مفهوم کپی رایتر، همین سوال به ذهنتان خطور کرده است. در این مطلب در این ارتباط و تفاوت های این مفهوم با تولید محتوا صحبت خواهیم کرد.
تولید محتوا
تولید محتوا بخش اساسی بازاریابی دیجیتال است. این باور شایع وجود دارد که کاربران در وب گردی های خود به سایت شما وارد نخواهند شد مگر اینکه شما محتواهایی را بنا بر حوزه کاری خود ایجاد کرده باشید.
تولید محتوا، نیروی پیشبرنده تمام فعالیت های بازاریابی موفق در حوزه مجازی است، از سئو گرفته تا تبلیغات پولی گوگل و البته شبکه های اجتماعی.
اما تمام اشکال نوشتن مطلب یکسان نیستند و نوعی از تولید محتوا وجود دارد که تحت عنوان کپی رایتینگ شناخته می شود. اگر از فضای مجازی برای ارتقا فعالیت های تجاری خود استفاده می کنید، باید تفاوت ظریفی که تولید محتوا را از کپی رایتینگ متمایز می سازد متوجه شوید و تفاوت های وظایف کپی رایتر را از یک نویسنده تولید محتوا بدانید.
تولید محتوا چیست؟
تولید محتوا یعنی نوشتن متنی که چیزی را به کاربران یاد می دهد یا زمینه سرگرمی انها را فراهم می آورد. شاید هدف تولید محتوا هم در نهایت فروش کالاها یا خدمات یک نهاد باشد.
اما ظاهر و رویه آن در هر حال با این دو هدف (سرگرمی یا آموزش) انجام می شود و اتفاقا امتیاز گوگل به صفحات، یعنی بالا بردن آنها در جستجوهای اینترنتی هم در صورت اطمینان از وجود این دو مورد حاصل می شود.
کپی رایتینگ چیست؟
اما کپی رایتینگ یعنی تولید متن با هدف ترغیب خوانندگان برای انجام کاری مرتبط با فرآیندهای فروش شما. اگر می خواهید محصولی را به فروش برسانید باید کاربران را ترغیب به خرید کنید، اگر به دنبال تماس بالاتر هستید با متن باید کاربران را تشویق به تماس کنید.
کپی رایتینگ در واقع تشویق خوانندگان به انجام عملی مرتبط با فروش هست، و در همینجاست که اهمیت کار یک کپی رایتر مشخص می شود.
تفاوت تولید محتوا و کپی رایتینگ چیست؟
تفاوت تولید محتوا و کپی رایتینگ پیش از ایجاد متنی که قرار است در دنیای دیجیتال از آن استفاده شود، بهتر است که هدف آن را مشخص کنید. تولید محتوا و کپی رایتینگ بنا بر هدف خود از هم متمایز می شوند. هدف تولید محتوا (حداقل در ظاهر)، سرگرمی کاربران یا ارائه اطلاعات مفید به آنهاست، در حالیکه هدف اصلی و اصیل کپی رایتینگ، ترغیب کاربران به کاری است.
اندازه: چون هدف تولید محتوا، آموزش و اطلاع رسانی در مورد چیزی یا سرگرم کردن کاربران است، پس به طور طبیعی، اندازه آن هم طولانی تر از کپی رایتینگ است.
شما وقتی در مورد یک محصول یا خدمت قصد ترغیب کاربران به خرید یا کار دیگری را دارید، آن را می توانید در یک یا دو جمله قابل انجام است.
اما وقتی بحث آموزش یا سرگرم سازی باشد، مسلما نیاز به توضیحات بالاتر است. بسته به موضوع، احتمالا به 500 تا 2500 کلمه نیاز دارید. محتواهای کوتاه هم می تواند سرگرم کننده یا آموزشی باشد، اما در هر حال، محتوای آن باید غیر- تجاری باشد.
احساس: دیگر تفاوت تولید محتوا و کپی رایتینگ، مبحث احساس است. کپی رایتینگ اغلب با درگیر کردن احساس همراه است و همین اصل باید در نوشتن آن مد نظر قرار بگیرد.
بر طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد، از هر 10 مشتری، 9 مشتری بنا بر تحریک موارد احساسی اقدام به خرید می کند. یک کپی رایتر با استفاده از موارد احساسی مختلف، می تواند مشتریان را ترغیب کند. در ادامه به عنوان نمونه به یکی از این موارد مهم اشاره خواهیم داشت.
FOMO: ترس از دست دادن (FOMO) می تواند یک مشتری را به سمت خرید سوق دهد. بسیاری از ما در مواقعی دست به خرید چیزی می زنیم که دوستی یا آشنائی، چیزی را خریده و ما با دیدنش احساس می کنیم که باید ما هم آن را داشته باشیم، چیزی شبیه حس “چشم و هم چشمی”.
این مسئله در دنیای تجارت مدرن هم کاربرد دارد. با بالا رفتن استفاده از شبکه های اجتماعی، مشتریان زیادی با دیدن کالاهای جدید در دست دوستان خود یا دیگر کاربران معروف، ترغیب به خرید می شوند چرا که احساس می کنند ممکن است چیزی را از دست بدهند، چیزی که بقیه دارند. کپی رایتر در نوشته کوتاه خود می تواند این حس را در کاربر ایجاد کند.
FOMO یکی از همان موارد احساسی است که در کپی رایتینگ استفاده می شود. دیگر موارد احساسی که در کپی رایتینگ استفاده می شود شامل امنیت، غرور، احساس تعلق و قدرشناسی است. بازاریابان حرفه ای از این احساسات در تشویق خوانندگان به انجام کاری استفاده می برند.
ساختار جملات و گرامر: طبیعی است که در تمام مطالبی که در اینترنت می گذارید، جملات باید املا و قواعد دستوری صحیحی داشته باشند. اما در مورد تولید محتوا، اهمیت این مسئله دوچندان است. یک خطای ساده املایی یا دستوری، خواننده را از خواندن ادامه متن منصرف می کند.
اما نکته جالب این است که در کپی رایتینگ نیاز ندارید که جمله ای که می گذارید از نظر گرامری کاملا صحیح باشد. شاید شما با یک جمله ناقص بتوانید کاربران را جلب کنید. این هم یکی از مواردی است که کپی رایتر با استفاده خلاقانه و هوشمندانه از آن می تواند بهره ببرد.
سئو: هر محتوایی که می نویسید (چه کپی رایتینگ و چه تولید محتوا)، در صورتی که به صورت حرفه ای نوشته شود در صفحات جستجو می تواند باعث ارتقا رتبه سایت و دیده شدن هر چه بیشتر شما شود.
مشخص است که در زمینه سئو، تولید محتوا اهمیت بسیار بالایی در مقایسه با کپی رایتینگ دارد. به همین دلیل، لازم نیست که کپی رایتر چندان مقید به نوشتن مطالب براساس سئو باشید.
نتیجه گیری
تفاوت تولید محتوا و کپی رایتینگ قابل توجه می باشد. هرچند کپی رایتینگ، گاهی مطالبی چند خطی را شامل می شود، اما این مسئله به هیچ وجه به معنای ساده بودن آن نیست. یک کپی رایتر، باید از خلاقیت و ابتکار خود در نوشتن مطلب استفاده کند تا بتواند در آن مجال کوتاه چند خطی، کاربران را ترغیب کند.