آیا می خواهید کمپین های سودآوری گوگل ادز را ارزیابی کتید و مطمئن شوید که واقعاً سودآور هستند؟ اگر پاسختان «مثبت» است، ادامه مقاله را دنبال کنید تا با نحوه اندازه گیری سودآوری Google Adsرا آشنا شوید.
گوگل ادز بهترین پلتفرم برای تبلیغات، جمع آوری داده ها، گزارش دهی و بهینه سازی است. با این حال، طبق دادههای Driven، اکثریت قریب به اتفاق کسب و کارهایی که در Google Ads تبلیغ می کنند به علت عدم توانایی در ارزیابی سودآوری خود، پولشان را از دست میدهند یا صرفاً تصور می کنند که این تبلیغات به ضررشان است.
مطالعات بیشتر: پرسونا چیست و کاربرد آن در کمپین های مارکتینگی
اگر مقاله های قبلی شانار گروپ را پیگیری کرده باشید، می دانید چطور استراتژی خود را برنامه ریزی کرده و بودجه خود را تعیین کنید. ما تقریبا همه چیز را در مورد راه اندازی کمپین های موفق به شما گفتیم. با این حال، با توجه به آنچه که در ابتدای این مقاله مطرح کردیم، دانستن اطلاعاتی در مورد نحوه ارزیابی سودآوری کمپینهای Google Ads به شما کمک می کند تمرکز خود را حفظ کرده و در مسیر دستیابی به اهداف بازاریابی خود باقی بمانید!
تخمین سودآوری گوگل ادز با تنظیم بودجه و ارزیابی بازگشت سرمایه
هدف از تبلیغات گوگل ساده است: شما پولی را سرمایه گذاری می کنید تا به فروش یا تعامل ارزشمند دیگری دست پیدا کنید. اما چگونه تعیین کنید که آیا تبلیغات گوگل، کانالی سودآور برای کسب و کار شما خواهد بود؟ تخمین سودآوری موضوع پیچیدهای است، زیرا عوامل مختلفی از درآمد گرفته تا اهداف برندینگ و میزان بازخورد مشتری را شامل میشود.
برای ساده کردن روند تخمین سودآوری Google Ads تعیین بودجه موجود و میزان بازگشت سرمایه مورد انتظار یا ROI به شما کمک میکند.
• تنظیم بودجه برای تخمین سودآوری گوگل ادز
Google از شما میخواهد قبل از تکمیل و راهاندازی حسابتان، بودجهای را تعیین کنید، بنابراین باید قبل از اجرای هر کمپین، بودجه خود را به درستی ارزیابی کنید. بودجه Google Ads، ترکیبی از بودجه کلی بازاریابی شما به علاوه برآوردهای پلتفرم Google خواهد بود.
ابتدا، ببینید آیا بخش هایی در بودجه بازاریابی شما وجود دارد که بتوانید آنها را حذف کنید تا فضای بیشتری برای سرمایه گذاری در Google Ads داشته باشید. در مرحله بعد، از Google’s Keyword Planner استفاده کنید تا پتانسیل بازار تبلیغات خود را تخمین بزنید. ابزارهای Google همچنین جزئیاتی در مورد کل جستجوهای ماهانه، CTR مورد انتظار، هزینه به ازای هر کلیک و هزینه تخمینی تبلیغات ماهانه را به شما گزارش می دهند. با ترکیب کردن این عوامل می توانید به تخمینی تقریبا درست از بودجه ای که باید صرف کنید، برسید. سپس، با تجزیه و تحلیل نتایج اولین کمپین خود می توانید بودجه تبلیغاتتان را با دقت بیشتری محاسبه و تنظیم کنید.
• ارزیابی بازگشت سرمایه ROIبرای تخمین سودآوری گوگل ادز
اکنون که بودجه خود را تعیین کردید، باید عاقلانه از آن استفاده کنید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که می توانید در تبلیغات گوگل مرتکب شوید این است که در تعیین اهداف کمپین های خود و درک میزان بازگشت سرمایه بالقوه ناکام باشید.
ROI نسبت سود خالص به هزینه های شما است که با اندازه گیری اقدامات ارزشمند مشتری مانند بازدید از صفحه، افزایش کلیک یا خریدها به دست می آید. با این حال، محاسبه ROI در بازاریابی، همیشه به این سادگی نیست، زیرا به هدف کلی کمپینهای شما بستگی دارد و ممکن است شامل معیارهای دیگری مانند دنبال کردن پیج شما در رسانههای اجتماعی، اشتراکگذاری محتوا و غیره باشد.
برای اینکه ایده ای از بازده بازگشت سرمایه خود داشته باشید، باید جنبه های مختلفی از کسب و کارتان را در نظر بگیرید که می تواند شامل موارد زیر باشد:
فروش محصول و خدمات شما چقدر درآمد دارد؟
چه کانال هایی موجب افزایش کلیک می شوند؟
فروش تکی شما بیشتر است یا چندتایی؟
آیا مشتریان معمولاً جدید هستند یا قدیمی؟
با بررسی این عوامل و ارزیابی تأثیر کلی آنها بر کسب و کار خود، می توانید تعیین کنید که هر اقدامی چگونه می تواند به بازگشت سرمایه شما کمک کند. سپس می توانید ROI بالقوه خود را تخمین بزنید و زمانی که نتایج Google Ads را با راه اندازی اولین کمپین خود بدست اوردید، از آن برای تعیین سودآوری گوگل ادز استفاده کنید.
ارزیابی سودآوری گوگل ادز بر اساس هدف کمپین
قبل از هر چیز، مهم است که با بودجه کمی که در تعداد محدودی از گروههای تبلیغاتی سرمایه گذاری کردید، شروع کنید تا امکان مدیریت کردن کمپین های Google Ads را داشته باشید. استفاده از کلمات کلیدی را در نظر بگیرید که حجم بالایی از ترافیک را به دست میآورند به این ترتیب می توانید مخاطبین بیشتری را جذب کرده و از داده های بدست آمده نیز برای تصمیمگیریهای آینده استفاده کنید.
معیارهایی که برای ارزیابی بازگشت سرمایه و سودآوری گوگل ادز استفاده می کنید به هدف کمپین تبلیغاتی شما بستگی دارد. در زیر، سه هدف رایج کمپین های Google Adwords و معیارهای سودآوری مرتبط با آنها را مورد بحث قرار خواهیم داد:
• هدف: ارزیابی سودآوری گوگل ادوردز بر مبنای افزایش ترافیک وب سایت یا وبلاگ
یکی از اهداف مشترک کسب و کارهای جدید یا کسب و کارهایی که وارد یک بازار جدید می شوند، افزایش ترافیک وب سایت یا وبلاگ است. از معیارهای زیر می توان برای اندازه گیری سودآوری این نوع کمپین گوگل ادز استفاده کرد:
- میانگین رتبه: میانگین رتبه تبلیغ شما در صفحات مختلف نتایج موتورهای جستجو.
- کلیک ها: تعداد کلیک خورهای تبلیغ شما. برای ارزیابی سودآوری کمپین های PPC، باید بدانید که تبلیغات شما چند کلیک و با چه سرعتی دریافت می کند تا میزان موفقیت آن را اندازه گیری کنید.
- نرخ کلیک CTR: تعداد دفعاتی که مخاطبین بر روی تبلیغ شما کلیک می کنند، با فرمول تعداد کلیک روی تبلیغات تقسیم بر تعداد دفعات نمایش تبلیغ، محاسبه می شود. CTR، کارآیی تبلیغات را اندازه گیری می کند و به طور مستقیم بر امتیاز کیفیت شما تأثیر می گذارد، که تعیین می کند برای هر کلیک چقدر پرداخت می کنید.
- میانگین هزینه هر کلیک CPC: میانگین مبلغی که برای هر کلیک روی یک تبلیغ پرداخت می کنید. هزینه هر کلیک شما بر اساس استراتژی پیشنهاد، رقابت کلمات کلیدی، رتبه نمایش تبلیغات و موارد دیگر محاسبه می شود.
- تعداد دفعات نمایش تبلیغات شما: درصد یا تعداد دفعات نمایش تبلیغات شما که واجد شرایط شده اند نیز برای ارزیابی سودآوری گوگل ادز مهم است زیرا بدان معناست که تبلیغات شما حداکثر تعداد نمایشهایی را که واجد شرایط هستند، دریافت کرده است یا خیر.
• هدف: ارزیابی سودآوری گوگل ادوردز بر مبنای آگاهی از برند
آیا می خواهید نام تجاری خود را برتر از سایر رقبا نشان دهید، پس باید بیشتر هزینه کنید، کمپین های بیشتری تشکیل دهید تا شناخت از نام تجاری خود را افزایش دهید، یا کاربران را تشویق کنید تا با برند شما تعامل (یا تعامل مجدد) داشته باشند. اگر هدف کمپین شما، افزایش آگاهی از برند است با تمرکز بر این معیارها می توانید میزان سودآوری گوگل ادز را ارزیابی کنید:
پیشنهاد نویسنده : نحوه سنجش ROI یا نرخ بازگشت در کمپینهای گوگل ادز
تعداد دفعات نمایش تبلیغات شما: هر بار که تبلیغ شما به صورت آنلاین نمایش داده می شود، یک نمایش ثبت می شود (در هر قالبی: نمایش، جستجو، و غیره).
- دسترسی: تبلیغ شما در معرض دید چند نفر قرار گرفته است.
- فرکانس: هر چند وقت یکبار تبلیغ شما دیده می شود.
- تعامل: تعداد دفعاتی که یک شخص تبلیغ شما را به اشتراک می گذارد.
- نرخ تعامل شما: تعداد دفعاتی که مخاطبین نسبت به تبلیغات گوگل ادز شما واکنش نشان داده اند.
- میانگین هزینه شما برای هر تعامل: میانگین مبلغی که برای هر تعامل تبلیغاتی، پرداخت می کنید.
- تعاملات: تعداد کل تعاملات تبلیغاتی شما (کلیک بر روی آگهی، بازدید ویدیو و غیره). اگرچه تعامل، هدف اصلی کمپینهای آگاهی از برند نیست، اما میتواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که چه اقداماتی را در آینده برای سودآوری بیشتر کمپین های تبلیغاتی خود انجام دهید.
جمع بندی
در این مقاله با معیارهایی که باید برای هر کمپین بررسی کنید تا میزان سودآوری گوگل ادز را تخمین بزنید، آشنا شدید.
تفسیر همه این معیارها ممکن است سخت باشد، و گاهی اوقات اعداد بدست آمده نیز منطقی نیستند. در این مورد، باید روی مشتریان ایده آل خود و عادات آنها تمرکز کنید و بررسی کنید که آیا تبلیغات شما مرتبط با نیازهای جستجوی آنها است و به بهبود کیفیت تبلیغات، امتیاز کیفیت و رتبه شما کمک می کند یا خیر. کارشناسان شانار گروپ آماده اند تا برای افزایش سودآوری کمپین های گوگل ادز به شما مشاوره های تخصصی بدهند.