با قدرت می توان گفت ، شبکه اجتماعی در چند سال اخیر به بخش بزرگی از زندگی روزمره اکثر افراد تبدیل شده است و بسیاری از مردم با درنظر گرفتن عوامل مختلف، به نوعی از شبکه های اجتماعی متفاوت استفاده می کنند.
تحقیقات نشان می دهد که یک سوم مردم جهان به نوبه خود عضو شبکه های اجتماعی مختلفی می باشند و هر کدام با توجه به نیازهایشان پلتفرم های مدنظرشان را انتخاب می کنند.
از آنجایی که محبوبیت شبکه های اجتماعی در ایران روز به روز در حال افزایش است و این روزها ایرانیان از شبکه های اجتماعی مختلف با ظرفیت متفاوت استفاده می کنند می توان گفت این مهم به بستری برای تبلیغ برند و جذب مشتری کسب و کارهای کوچک و بزرگ تبدیل شده است.
عده ای طرفدار پر و پا قرص شبکه اجتماعی تلگرام هستند و علارغم فیلتر بودن تلگرام، آن را با هیچ شبکه ای عوض نخواهند کرد. دسته ای دیگر اینستاگرام را شبکه محبوب و جذابی می دانند و به قول خودشان یک روز هم نمی توانند بدون آن سر کنند و حتی اگر نظر صاحبان کسب و کار و بازاریاب های حرفه ای را بپرسید احتمالاً پاسخ می دهند هیچ چیز جای اینستاگرام را نمی گیرد. از طرفی خبرنگاران نیز معتقدند پلتفرم توییتر حرف اول و آخر را می زند.
ما در این مقاله سعی کردیم به بررسی لیستی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها در دنیا بپردازیم تا به راحتی بتوانید تعدادی از آن ها که مناسب کسب و کارتان هستند، را انتخاب کنید.
فیسبوک
فیسبوک، بزرگترین شبکه اجتماعی موجود حال حاضر (هم از لحاظ تعداد کاربر و هم از لحاظ برندینگ) در دنیا می باشد. این شبکه اجتماعی در فوریه ۲۰۰۴ توسط مارک زاکربرگ و دوستانش راه اندازی شد و از آن زمان تقریبا ۲ میلیارد و ۱۶۷ میلیون کاربر فعال در ماه دارد.
مقاله مرتبط : سئو و شبکه های اجتماعی
تخمین زده میشود که بیش از یک میلیون کسب و کار کوچک و متوسط از این پلتفرم برای تبلیغ اینترنتی خود استفاده می کنند و همین تعداد وب سایت اینترنتی با لینک مستقیم برای ورود به صفحه شخصی در فیس بوک موجود می باشد. البته لازم به ذکر است که طی چند سال اخیر با ورود تلگرام و اینستاگرام از محبوبیت فیسبوک کاسته شده است و تعدادی از کاربران این پلتفرم به این اپلیکیشن ها نقل مکان کرده اند.
توییتر
بهترین شبکه اجتماعی برای به اشتراک گذاری پیام های کوتاه پلتفرم توییتر می باشد. در چند سال گذشته توییت های کوتاه توانسته اند دنیای شبکه های رسانه ای را متحول کنند. این شبکه اجتماعی دارای ۳۳۰ میلیون کاربر فعال در ماه می باشد که روزانه ۳۴۰ میلیون توییت در آن انجام می شود. بنابراین کارشناسان شبکه های اجتماعی پیشنهاد می کنند که توییتر را به اندازه فیسبوک جدی بگیرید.
لینکدین
این شبکه اجتماعی که براساس روابط تجاری می باشد در سال ۲۰۰۳ به صورت رسمی تاسیس شده است و می توان این پلتفرم را به عنوان بزرگ ترین شبکه اجتماعی سازمانی در جهان معرفی کرد.
پایه کار آن لینکدین به این گونه است که کاربران را تشویق به ساخت پروفایل کاملا حرفه ای می کند تا به کمک آن بتوانند در سایت های دنیای مجازی به عنوان یک رزومه کاری استفاده کنند. لازم به ذکر است که در حال حاضر بیش از ۴۶۷ میلیون کاربر اینترنت، عضو لینکدین می باشند.
اینستاگرام
اینستاگرام یک شبکه اجتماعی تصویری محبوب و پرطرفدار در جهان است که سیل کاربران ایرانی هم به سمت خود سرازیر کرده است. اینستاگرام در اکتبر ۲۰۱۰ راه اندازی شد و هم اکنون بیش از ۸۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه دارد بنابراین به یکی از بهترین پلتفرم های اجتماعی موجود، تبدیل شده است.
تلگرام
پیام رسان محبوب بعدی تلگرام است که توسط پاول دورف در آگوست ۲۰۱۳ در روسیه راه اندازی شد و هم اکنون ۱۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه دارد. علارغم فیلتر بودن تلگرام بیش از ۴۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر کاربر ایرانی در تلگرام عضو هستند به نوعی می توان گفت نیمی از جمعیت کشورمان در تلگرام فعالیت می کنند که در نوع خود آمار بی نظیری است.