در دنیایی که بیش از حد از هزاران محصول مشابه اشباع شده است، نیچ مارکتینگ می تواند به شما کمک کند تا برند خود را متمایز کنید و شرکت خود را به عنوان یک منبع قابل اعتماد و با کیفیت معرفی کنید.
در این مقاله، ما به تعریف Niche Marketing ، مزیتهای آن، و نحوه ایجاد استراتژی نیچ مارکتینگ میپردازیم که میتوانید آن را در برنامه بازاریابی خود مورد استفاده قرار دهید. علاوه بر این، کارشناسان شانار گروپ، 4 نکته برای بازاریابی خاص را به شما نشان خواهند داد که می توانید از آنها کمک بگیرید.
نیچ مارکتینگ چیست؟
Niche Marketing یک استراتژی شامل هدف قرار دادن بخش خاصی از یک بازار بزرگتر و ارائه محصول یا خدمات تخصصی به این مشتریان خاص است. درحقیقت، Niche Marketing نیازهای خاص گروه کوچکتری را برآورده میکند.
یک نیچ مارکتینگ را می توان بر اساس موارد زیر تعریف کرد:
- اطلاعات دموگرافیک (سن، جنسیت، وضعیت تأهل و …)
- منطقه جغرافیایی
- درآمد
- حرفه
- سبک زندگی یا عادات
- سرگرمی ها
- ارزش ها
- مناسبت ها
- فرهنگ
مزایای Niche Marketing چیست؟
نیچه مارکتینگ ممکن است از نظر محدوده تعداد مخاطبین کوچکتر باشند، اما تمرکز بر مخاطبین خاص در یک گروه کوچک مزایای متعددی دارد. با بهرهگیری از این نوع بازاریابی، میتوانید راحتتر از رقبای خود متمایز شوید، خود را به عنوان یک مرجع در حوزه کاری تان تثبیت کنید، و یک پایگاه از مشتریان وفادار بسازید که بتوانید به آن تکیه کنید.
مطالعات بیشتر: اهداف و نتایج کلیدی (OKR) چیست و چه کاربردی دارد؟
همانطور که کریس اندرسون در کتاب خود ” The Long Tail.” به خوبی توضیح داده، در شرایطی که هر کسی در دنیای تجارت الکترونیک تقریباً به هر چیزی دسترسی سریع دارد، محصولات خاص خودشان را در کنار محصولات تولید انبوه به نمایش می گذارند و با در نظر گرفتن حق انتخاب، مصرف کنندگان همیشه به دنبال محصول خاصی هستند که به بهترین وجه نیازها و ترجیحات آنها را برآورده می کند.
از آنجایی که ارائه محصولات یا خدمات به گروه خاصی از مردم، بسیار سادهتر از تلاش برای راضی کردن همه مردم است، شرکتهایی که به یک جایگاه خاص تمرکز می کنند، در مقایسه با برندهایی که برای همه مردم تبلیغات می کنند، برتری خواهند داشت. در نیچ مارکتینگ، با کاهش رقابت می توانید کسبوکارتان را راحتتر به مخاطبین نشان دهید و بودجه کمتری به بازارایابی خود اختصاص دهید.
همچنین، تمرکز روی یک جایگاه خاص به این معنی است که بهروز ماندن در مورد آنچه در حوزه کاری شما اتفاق میافتد و تبدیل شدن به یک متخصص در آن زمینه برای شما آسانتر خواهد بود. اگر به آن حوزه علاقه مند نیز باشید مطمئناً از مزیت بیشتری برخوردار خواهید بود. هنگامی که مصرف کنندگان متوجه شوند که شما واجد شرایط برآوردن نیازهای آنها هستید، اعتماد آنها به شرکت شما افزایش می یابد.
علاوه بر این، در ارتباط ماندن با مشتریان، گوش دادن به نظرات آنها و پاسخ دادن به بازخورد آنها با یک مخاطب خاص آسان تر است. حفظ ارتباط نزدیک با مشتریان، قدردانی آنها از کسب و کار شما را افزایش می دهد و آنها را وادار می کند که برای خریدهای بعدی بازگردند و محصولات شما را به دوستان خود توصیه کنند.
استراتژی نیچ مارکتینگ
در ادامه 4 نکته که باید برای یافتن بازار تخصصی خود و ایجاد یک استراتژی بازاریابی خاص و کارآمد، در نظر بگیرید را به شما معرفی می کنیم:
1.نقاط قوت خود را شناسایی کنید و در استراتژی نیچ مارکتینگ به کار ببرید
به پیشنهاد فروش منحصر به فرد خود فکر کنید، چه کاری را به بهترین نحو انجام می دهید و چه چیزی شما را از رقبا متمایز می کند. در تجزیه و تحلیل خود، ممکن است متوجه شوید که یک جنبه کوچک از کسب و کار شما موفق تر از بقیه است. همین جنبه می تواند برای شما مفید واقع شود.
2. به آنچه شرکت شما برای ارائه دادن به مشتریان دارد فکر کنید
نقطه شروع دیگری که می توانید به عنوان استراتژی نیچ مارکتینگ به آن فکر کنید، این است که بنشینید و فهرستی از تمام کاربردهای ممکن برای محصول خود را تهیه کنید. ممکن است متوجه شوید که محصول شما می تواند به روشی جدید مورد استفاده قرار گیرد و مشکلاتی را که شما حتی نمی دانستید وجود دارد را حل کند. اگر این بازار به درستی تامین نمی شود، شما فرصت مناسب را برای کسب و کار خود پیدا کرده اید.
3. برای شروع موفق niche marketing تحقیقات گسترده انجام دهید
قبل از شروع بازاریابی، باید در نظر بگیرید که آیا تقاضای کافی در حوزه ای که می خواهید روی آن تمرکز کنید وجود دارد یا خیر. این تحقیقات به شما می گوید که آیا ایده شما سودآور است یا خیر. میتوانید در گوگل ادز از ابزارهایی مانند Answer the People، Google Keyword Planner یا Google Search برای سنجش میزان علاقه به کلمات کلیدی خاص مرتبط به نیچ خود استفاده کنید.
مطالعات بیشتر: منظور از A/B تست در دیجیتال مادکتینگ چیست؟
همچنین مهم است که درباره رقبای احتمالی خود تحقیق کنید. اگر متوجه شدید که هیچ رقابتی در یک جایگاه خاص وجود ندارد، ممکن است نشانه آن باشد که به اندازه کافی سودآور نیست و بنابراین ارزش تمرکز کردن را ندارد. از سوی دیگر، رقابت کم به معنای شانس بیشتر برای برجسته شدن و دسترسی آسان تر به سهمی از یک بازار بزرگتر است.
4. مخاطبان خاص نیچ مارکتینگ را بشناسید
شناسایی مشخصات فردی مخاطبینی که در محدوده انتخاب شما قرار می گیرند مانند سن، شغل و سرگرمی ها کافی نیست. شما باید دریابید که این مصرف کنندگان به چه چیزهایی نیاز دارند و برای آنها ارزش قائل هستند. هرچه بازاری که در آن قرار دارید کوچکتر باشد، باید توجه بیشتری به مصرف کننده خود داشته باشید تا موقعیتی قوی در آن بازار ایجاد کنید.
میتوانید نظرات مشتریان را در سایت های رقیب مرور کنید یا برای کسب اطلاعات بیشتر، از طریق نظرسنجی یا گفتگوهای حضوری، نیازها و ترجیحات مصرفکنندگان را مستقیماً بپرسید.
برای که متوجه شوید مخاطبان خاص شما دقیقا چه چیزی می خواهند، واقعاً به آنچه می گویند گوش دهید، حتی اگر مخالف با آن چیزی باشد که در ابتدا فکر می کردید.
شاید انجام تمام این کارها برای شما مشکل باشد، بنابراین به خاطر داشته باشید که همیشه می توانید از شرکت های مشاوره دیجیتال مارکتینگ مانند شانارگروپ کمک بگیرید.