تبلیغات گوگل را شاید بتوان یکی از حرفهایترین و تخصصیترین تبلیغاتی دانست که با توجه به آخرین پیشرفتهای صورت گرفته در عرصه فناوری ارائه میشود. قوانین تبلیغات گوگل ادز به طور قطع، قوانین و مقرراتی دارد که رعایت آنها باعث بازخورد مثبت تبلیغات انجام شده میشود.
گوگل ادز یا همان گوگل ادوردز به عنوان بازوی تبلیغاتی گوگل این قوانین و مقررات را به منظور حمایت از یک زیست بوم تبلیغاتی دیجیتال سالم (Health digital advertising ecosystem) معرفی میکند که هدف از آن اطمینان و شفافیت است و میتواند برای کاربران، تبلیغاتگران، و ناشران کارکرد داشته باشد.
بنابراین ساخت کمپین های تبلیغاتی گوگل (Google Ads campaigns) نیازمند تناسب با قوانین و مقررات مورد توجه گوگل است تا بتواند به نتایج مورد نظر دست یابد.
این قوانین و مقررات نه تنها به منظور تبعیت از آنها ایجاد شدهاند، بلکه هدف دیگر آنها اطمینان از یک تجربه مثبت و ایمن توسط کاربران است که همواره گوگل نسبت به کاربران و خواستههای آنها توجه خاصی داشته و به جرأت میتوان گفت الگوریتم های این شرکت همراستا با نیازها و خواستههای کاربران است.
این توجه از سوی گوگل بدین معناست که این شرکت میتواند محتواهایی که به کاربر و یا همچنین زیست بوم تبلیغات (Advertising ecosystem) آسیب میرساند را ممنوع کند.
گوگل ادوردز برای اطمینان از رعایت این قوانین، ترکیبی از ارزیابیهای انسانی و ماشینی را به منظور تطابق تبلیغات با سیاستهای خود مورد استفاده قرار میدهد. برغم این، گوگل این فرصت را نیز برای کاربران خود نیز فراهم کرده است تا در صورت مشاهده هرگونه تبلیغی که قوانین و مقررات گوگل را نقض میکنند، آن را به این شرکت گزارش دهند.
قوانین تبلیغات گوگل ادز شامل چه مواردی هستند؟
گوگل به طور کلی قوانین و مقررات تبلیغاتی خود را در چهار گروه دستهبندی کرده است. این موارد عبارتند از:
- محتواهای ممنوعه: یعنی محتواهایی که امکان تبیلغات آن در گوگل وجود ندارد.
- اقدامات ممنوعه: یعنی اقدامات و کارهایی که در صورت تمایل به استفاده از تبلیغات گوگل، نمیتوانید آنها را انجام دهید.
- محتواها و ویژگیهای محدود: یعنی ویژگیها و محتواهایی که شما میتوانید نسبت به تبلیغات آنها اقدام کنید، اما با رعایت محدودیتها.
- تحریریه و فنی: این قوانین و مقررات مربوط به استاندارهای کیفی تبلیغات، وبسایتها و اپلیکیشنها میشود.
به منظور آشنایی با هر یک از این قوانین که رعایت آنها به بهبود و توسعه کسب و کارها کمک میکنند، جزئیات هر یک از آنها در زیر تشریح شده است.
محتواهای ممنوعه
کالاهای تقلبی، خدمات و محصولات خطرناک، محتوای نامناسب، و امکان انجام رفتارهای غیر صادقانه چهار موردی هستند که گوگل ادز (ادوردز) ذیل محتواهایی ممنوعه به آنها توجه نشان میدهد.
کالاهای تقلبی (Counterfeit Goods) از جمله حساسیتهای گوگل است. این شرکت هر کالایی را که برچسب یا نشان تجاری مشابه نشان تجاری دیگری داشته باشد در این گروه دسته بندی کرده و نسبت به تبلیغات آن واکنش نشان میدهد. این قانون بر همه محتوای تبلیغاتی شما و همچنین سایت و اپلیکیشن شما اعمال میشود.
خدمات یا کالای ممنوعه از دیگر بخشهایی است که گوگل با این عنوان که خواستار اطمنیان از ایمنی مردم در محیط آنلاین و آفلاین است قوانین و مقرراتی برای آن در نظر گرفته است. بنابراین، از تبلیغات محصولات یا خدماتی که باعث آسیب رساندن میشود، ممانعت میکند.
از جمله کالاهایی که در طبقه بندی قرار میگیرند میتوان به داروهای شیمیایی یا گیاهی که مصرف مفرحانه دارند؛ تجهیزات استفاده از موارد مخدر، اسلحه، موارد محترقه و آتش بازی، دستورالعملهای ساخت مواد منفجره، و فرآوردههای تنباکو از جمله مواردی هستند که در این طبقهبندی قرار میگیرند.
گوگل همچنین رفتارهایی که میتواند امکان انجام رفتارهای غیرصادقانه را به وجود آورد منع کرده و نسبت به آنها حساس است. نمونهای از این خدمات و کالاها که میتواند امکان انجام رفتارهای غیرصادقانه را ایجاد کند شامل نرم افزارها و دستورالعملهای هک کردن، خدمات طراحی شده جذب ترافیک به یک وبسایت، اسناد جعلی، خدمات تقلبی آکادمیک است.
محتوای نامناسب (Inappropriate content) از نظر گوگل هر نوع محتوایی است که به نوعی ترویج تنفر، عدم تاب آوری (تحمل)، تبعیض و یا خشونت را به دنبال داشته باشد.
گوگل در سیاستهای خود بیان میکند که به تنوع و احترام به دیگران معتقد است و تلاش میکند از توهین به کاربران اجتناب شود.
اقدامات ممنوعه
سوء استفاده از شبکه تبلیغاتی گوگل به منظور تبلیغاتی که در نهایت با دور زدن قوانین تبلیغات گوگل ادز به کاربران آسیب میرساند، یا جمعآوری دادههای کاربران و استفاده از آن در مسیری که فرایند آن چندان مشخص نیست، و یا ارائه اطلاعات ناقصی که در نهایت فهم درستی از تبلیغات در ذهن کاربر ایجاد نمیکند، از جمله مواردی هستند که گوگل آنها را خط قرمز خود میداند.
محتواها و ویژگیهای محدود
این قوانین و مقررات پوشش دهنده محتواهایی هستند که در برخی اوقات از نظر قانونی و فرهنگی حساسیت خاص خود را دارند. تبلیغات آنلاین روش قدرتمندی برای رسیدن به دست مخاطبان گسترده است. اما حساسیتهایی نیز در خصوص این تبلیغات در برخی از نقاط جغرافیایی میتواند، وجود داشته باشد. از اینرو گوگل نسبت به اینکه تبلیغات خود در کجا و چه زمانی میتواند نامناسب باشد، سیاستهای خاص خود را دارد.
به منظور رعایت این قانون، گوگل تبلیغاتی را که در حوزههای زیر انجام میشود، با محدودیتهایی مواجه میکند. این تبلیغات ممکن است در هر منطقهای توسط همه کاربران مشاهده نشود، تبلیغات گران ممکن است نیازمند تبعیت از الزامات بیشتری قبل از راهاندازی تبلیغ خود باشند. از جمله حوزههایی که گوگل برای تبلیغات آن محدودیتهایی ایجاد میکند عبارتند از:
- محتوای مخصوص بزرگسالان
- نوشیدنیهای الکلی
- کپی رایت
- قمار
- داروها و خدمات سلامت
- محتواهای سیاسی
- خدمات مالی
- نشانهای تجاری
- الزامات حقوقی
تحریریه و فنی
نوع نگارش تبلیغات از نظر گوگل اهمیت دارد. بنابراین اگر گوگل تشخیص دهد، که در نوع نگارش تبلیغات الزامات مورد نظر خود رعایت نشده است، محدودیتهایی برای نشان داده شدن تبلیغات اعمال میکند.
استفاده از عباراتی مانند “از اینجا خرید کنید”، نشان دادن آدرس سایتی که نشان دهنده صفحه فرود واقعی نباشد، دامینهای پارک شده، سایتهای در حال ساخت، و سایتهایی که امکان بازگشت به عقب جستجوگران را غیرفعال کردهاند، از جمله موارد مورد حساس گوگل هستند.
نکته پایانی
گوگل از ابتدای فعالیت خود تاکنون به پیشرفتهای قابل توجهی دست یافته است. برغم همه این پیشرفتها، این شرکت توجه به کاربران را در صدر اولویتهای خود قرار داده است.
در واقع، در بدبینانهترین حالت میتوان گفت که طرفداری گوگل از کاربران به این دلیل است که مخاطبان بیشتری از این موتور جستجو استفاده کنند.
کسب رضایت مراجعه کنندگان به موتور جستجوی گوگل درآمد ثانیهای برای این شرکت ایجاد کرده است. از اینرو، وضع و رعایت قوانین تبلیغاتی از جمله حساسیتهای این شرکت به حساب میآید که خود را مقید به رعایت جدی آنها میداند.