مراحل اجرای کمپین تبلیغات در گوگل کدام است؟ کمپین تبلیغات در گوگل به چه معناست؟ تفاوت تبلیغات پولی و تبلیغات رایگان با استفاده از سئو چیست؟
فضای گسترده گوگل و تبدیل آن به پربازدید ترین و یا اصطلاحا پر کلیک ترین نقطه در اینترنت، باعث شده که عملا به بازاری بزرگ برای کسب و کارها تبدیل شود.
اما بیشتر افراد و صاحبان کسب و کار ها با نوع مکانیزم کارکردی این فضا و امکانات مختلفی که برای توسعه کسب و کار در اختیار آن ها قرار می دهد آشنا نیستند. یکی از این موارد گوگل ادوردز و امکان تبلیغ در این فضاست.
کمپین تبلیغات در گوگل (گوگل ادز)
چندی پیش از این، عمده فعالیت های افراد در فضای گوگل، بر بالا بودن رتبه سایت با استفاده از سئو متمرکز بود. عمده افراد و صاحبان سایت ها و کسب و کارها به دنبال آن بودند که با استفاده از مکانیزم های سئو رتبه خود را بالا ببرند و به این ترتیب به سایتی پربازدید تبدیل شوند و در نتیجه سود خود را افزایش دهند.
اما گوگل امکانات و فضاهای متنوع دیگری را هم شامل می شود که درواقع راهی میانبر برای رسیدن به مشتریان بالقوه و حتی گاهی مشتریان بالفعل را فراهم می آورند. یکی از این موارد گوگل ادز است که با عنوان کمپین تبلیغات در گوگل هم شناخته می شود.
دلیل موثر بودن تبلیغ در گوگل
مکانیزم کارکردی گوگل ادز به صورت پرداخت به ازای هر کلیک است. چگونه؟
هر کاربری که کلمه ای مرتبط با کسب و کار شما را در فضای گوگل جستجو می کند به سایت شما وارد می شود. مثلا تصور کنید شما فروشنده بلیط هواپیما هستید.
کاربری که عبارت خرید بلیط هواپیما را در گوگل مورد جستجو قرار می دهد ممکن است با چهار گزینه تبلیغات در بالای صفحه و سه گزینه تبلیغات در پایین صفحه با پیشوند Ad در صفحه خود مواجه شود.
می توانید همین حالا این عبارت را در گوگل جستجو کنید و نتیجه را مشاهده کنید. می بینید که گزینه های پیشنهادی گوگل در بالای صفحه دیده می شود و گزینه های دیگری هم در انتهای صفحه دیده می شود. نمایش کمپین تبلیغات در گوگل به این صورت می باشد.
این موارد تبلیغاتی، درواقع کسب و کارهایی هستند که به کمپین تبلیغات در گوگل ورود کرده اند. متوجه هستید که چنین مکانیزم تبلیغاتی، چقدر می تواند موثر باشد. درواقع تبلیغ شما در گوگل، اینجا فقط برای کاربری نمایش داده می شود که مشتری بالفعل یا حتی بالقوه شماست.
در هر حال، کسی که عبارتی را در گوگل جستجو می کند (مثلا برای خرید چیزی)، یا قصد خرید آنی آن را دارد، یا اینکه به عنوان یک مشتری مستعد خرید می توان آن را تعریف کرد.
مراحل اجرای کمپین تبلیغ در گوگل
حالا که با کارکرد و تاثیر تبلیغات گوگل ادز آشنا شدید می توانید با مراحل ورود به این فضا و استفاده از آن آشنا شوید.
۱- ساخت اکانت گوگل ادز در سایت ads.google.com
در اولین گام باید Gmail برای خود بسازید. اگر Gmail دارید می توانید مراحل بعدی کار را دنبال کنیم. برای شروع در صفحه گوگل خود، عبارت ads.google.com را وارد کنید.
مرحله اول
مطابق شماره ۱ آدرس ads.google.com را در آدرس بار تایپ کنید. بعد از آن مطابق شماره ۲ روی Start Now کلیک کنید.
مرحله دوم
بعد از ورود به صفحه بعدی با تصویر زیر مواجه می شوید.
ایمیلی که با آن می خواهید ثبت نام انجام دهید را انتخاب کنید. اگر از قبل یک حساب گوگل (Gmail) دارید می توانید از همان استفاده کنید. آدرس ایمیل و گذرواژه خود را وارد کرده و سپس روی ورود به سیستم کلیک کنید.
اگر از قبل حساب گوگل (جی میل) ندارید ، یا می خواهید با آدرس ایمیل دیگری به سیستم وارد شوید ، روی دکمه ایجاد حساب در پایین صفحه کلیک کنید و دستورالعمل ها را برای ایجاد و تأیید حساب گوگل جدید خود دنبال کنید.
مرحله سوم
در این مرحله ، Google Ads از شما می پرسد که دوست دارید چه نتایجی را ببینید. که شما یکی از عناوین را انتخاب می کنید که بهترین نتیجه را داشته باشد، خواه این باشد که بخواهید به تماس های بیشتر، بازدید از فروشگاه خود یا فروش/ ثبت نام بیشتر در وب برسید.
اگر در Google Ads به حالت Expert بروید (با فلش قرمز رنگ مشخص شده)، مراحل تکمیل تری را مشاهده خواهید کرد، به عنوان مثال:
در اینجا می توانید با جزئیات بیشتر هدف تبلیغاتی خود را انتخاب کنید.
اگر فقط می خواهید حساب خود را بدون یک کمپین تبلیغاتی ثبت کنید در این بخش کار را انجام دهید.
در گوشه پایین سمت چپ (ایجاد یک حساب کاربری بدون کمپین را انتخاب کنید).
اگر می خواهید بلافاصله یک کمپین تبلیغاتی ایجاد کنید، می توانید در مرحله بعدی نوع کمپینی را که قصد دارید اجرا کنید انتخاب کنید.
می توانید از بین کمپین های جستجو، کمپین های خرید هوشمند یا Display ، Video و غیره یکی را انتخاب کنید.
پس از آن باید نام شرکت و نام سایت خود را وارد کنیدکه مرحله به مرحله گوگل ادز شما را بر حسب کمپین انتخابی راهنمایی می کند.
Billing and payments (صورتحساب و پرداخت ها)
در اینجا به نحوه ساخت پروفایل کاربری برای راه اندازی یک حساب کاربری جدید می پردازیم.
در بخش صورتحساب و پرداخت ها، برای شروع تبلیغات خود باید اطلاعات مورد نیاز را تکمیل کنید. تعیین کنید که از حساب چه شخص یا شرکتی برای معاملات مربوط به تبلیغات شما هزینه پرداخت و نحوه پرداخت آن به چه صورت خواهد بود.
این مطلب را هم بخوانید: نوآوری های تبلیغ در گوگل و کاربردهای آنها برای کسب و کارها
روش پرداخت برای تبلیغات در گوگل عموما پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) است، به این معنی که پرداختی در صورتی انجام می گیرد که مشتری احتمالی شما روی تبلیغ شما کلیک کند. هنگامی که صرفا آگهی نمایش داده شود هیچ هزینه ای پرداخت نخواهید کرد.
مطابق عکس زیر بر روی گزینه مشخص شده کلیک کنید.
بعد از آن باید مشخصاتی که در عکس زیر می بینید را به دقت انتخاب کنید زیرا پس از ارسال اطلاعات دیگر امکان تعویض وجود نخواهد داشت.
2- انتخاب هدف برای کمپین
منظور از هدف، یعنی استراتژی و دلیل استفاده شما از مکانیزم گوگل ادز. بعد از کلیک new campaign ، مواردی پیش فرض برای شما نمایش داده می شود. این موارد در واقع مشخص کننده نوع هدف و استراتژی شما در استفاده از کمپین تبلیغات در گوگل است.
مثلا اگر قصد فروش کالایی را داشته باشید، گزینه اول، فروش (sales) را می زنید. مواردی شامل فروش، افزایش ترافیک، اپلیکیشن و غیره که بنا بر نوع کارکرد مورد نظر خود می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید.
اگر هیچکدام از این گزینه ها را با نوع استفاده کاربری خود متناسب نمی دانید می توانید خودتان یک کمپین برای خود ایجاد کنید. برای اینکار گزینه create a campaign without a goal guidance را کلیک کنید. حالا می توانید نوع کمپین را مشخص کنید.
گزینه search را کلیک کنید. این گزینه مخصوص تبلیغات در موتور جستجوی گوگل است. بعد از آن تیک website visit را بزنید و آدرس سایت خود را وارد کنید و بعد گزینه ادامه را بزنید.
۳- انتخاب نام کمپین تبلیغات
برای انتخاب نام کمپین تبلیغات در گوگل، محدودیتی ندارید. نامی انتخاب کنید که مشخص کننده جزئیات باشد (به عنوان مثال نام خدمات یا محصول و یا آدرس سایت). نام کمپین را در فیلد campaign name تایپ کنید و بعد از آن در پائین، اگر می خواهید هم در گوگل هم در سایت های طرف قرارداد گوگل با هزینه کمتر آگهی شما نمایش داده شود تیک هر دو گزینه را بزنید در غیر اینصورت، تیک Display Network را بردارید. بعد از آن و در قسمت location، گزینه تمام کشورها را انتخاب کنید.
برای انتخاب مکان نمایش اجبارا باید تمامی کشورها انتخاب شوند زیرا به دلیل تحریم ها انتخاب کشور ایران امکانپذیر نمی باشد.
زبان را می توانید تمامی زبان ها را انتخاب کنید و یا محدود به ۲ یا ۳ زبان کنید، به عنوان مثال: English – Arabic – Persian در قسمت میزان هزینه تخصیص روزانه را مشخص کنید. بعد از این گزینه save and continue را بزنید.
بعد از گرینه انتخاب زبان گزینه های دیگری هم مشاهده می کنید که نیازی به انتخاب و انجام آنها در حین ساخت اکانت و تنظیمات اولیه نیست، بنابراین مهم ترین موارد در اینجا توضیح داده می شود.
بعد از مراحل بالا به مرحله انتخاب بودجه روزانه میرسید که کاملا اختیاری است و بعد از ساخته شدن اکانت و در هر زمان دیگری قابلیت کمتر با بیشتر کردن آن وجود دارد.
در مرحله بعدی نوع پرداختی به ازای هر کلیک یا به عبارتی نوع پرداختی به ازای هر کلیک که وارد اکانت شما می شود را بر حسب گزینه هایی که گوگل پیشروی شما قرار داده که هر کدام در نوع خود کاربرد جداگانه دارند را باید انتخاب کنید.
هر یک از انواع پرداختی که در عکس بالا مشاهده می کنید کاربردی جداگانه دارند که در هنگام ساخت کمپین های تبلیغاتی مختلف گوگل باید انتخاب شوند و اینکه هر نوع پرداختی برای چه استراتژی مناسب می باشد در مقاله ای دیگر به تفصیل توضیح داده می شود.
برای ساخت کمپین های تبلیغ در گوگل (اسپانسر لینک های گوگل) از نوع پرداخت دستی استفاده کنید تا بتوانید هزینه ورودی به ازای هر کلیک را جداگانه تنظیم کنید.
بعد از تمامی این مراحل روی گزینه Save & Continue بزنید.
در مطالب بالا به صورت خلاصه سعی بر آن داشتیم، مراحل اجرای کمپین تبلیغات در گوگل تشریح دهیم. حالا حساب کاربری شما ایجاد شده است و البته بعد از این مرحله باید گروه های تبلیغاتی خود و همچنین کلمات کلیدی مرتبط با هر گروه را هم مشخص کنید، این نکته را فراموش نکنید، نوع کلمات کلیدی که انتخاب می کنید در امکان بالاتر دیده شدن آگهی شما تاثیر به سزایی دارد.