دیتا اینتری (Data Entry) از جمله نیازهای سازمان های دولتی و خصوصی و همچنین کسب و کارهای کوچک و متوسط است که می تواند فرصت درآمدسازی برای افرادی که خواستار انجام این نوع فعالیت هستند، ایجاد کند.
دیتا اینتری یا ورود داده ها نیازمند سطحی از مهارت و آشنایی با کامپیوتر است و ضرورت دارد علاقمندان به این فعالیت با نرم افزارهای مانند مایکروسافت آفیس و زیر مجموعه های آن شامل ورد، اکسل و پاورپوینت آشنایی کامل داشته باشند. آشنایی با سایر نرم افزارها بر اساس سفارش کارفرما ضرورت می یابد. از جمله این نرم افزارها می توان به فتوشاپ و ویدئو میکر و سایر موارد مشابه اشاره کرد.
اگر مهارت تایپ بالایی دارید، دقت و صحت نوشتاری شما بالاست و قادر هستید به صورت مداوم کار تایپ را انجام دهید، می توانید به کسب درآمد با دیتا اینتری به عنوان یک فعالیت مناسب برای خودتان فکر کنید. در این مطلب در ارتباط با کسب درآمد با دیتا اینتری و انواع مختلف آن و نوع ورود به این حوزه صحبت خواهیم کرد.
دیتا اینتری چیست؟
یک کارمند دیتا اینتری از کامپیوترها و برنامه های پردازش اطلاعات (ورد، اکسل، اکسس، پاورپوینت و غیره) برای وارد کردن اطلاعات در یک پایگاه داده یا سند استفاده می کند. هرچند به طور کلی دیتا اینتری به صورت دیجیتال انجام می شود، اما ثبت اطلاعات به صورت کاغذی هم جزو این دسته است.
امروزه سازمان ها به طور گسترده ای خواستار وارد کردن داده ها به سرورهای اختصاصی خود هستند و یا اینکه تمایل دارند برخی اطلاعات خود را به سامانه های آنلاین وارد کنند. همه این فعالیت ها فرصتی برای کسب درآمد با دیتا اینتری ایجاد می کنند.
چه مهارت هایی برای کسب درآمد با دیتا اینتری نیاز است؟
اگرچه به طور معمول ممکن است که فعالیت دیتا اینتری با کمترین سطح سواد نیز امکان پذیر باشد. اما با این حال در برخی موارد مدارک دانشگاهی می تواند یک امتیاز محسوب شود. مهارت کار با نرم افزارهای تجزیه و تحلیل اطلاعات مانند SPSS و AMOS که عمدتا برای داده های کمی مورد استفاده واقع می شوند، از جمله مزیت های علاقمندان به کسب درآمد با دیتا اینتری است.
غیر از مهارت های تکنولوژیک، افراد با خصوصیات شخصیتی زیر می توانند در این حوزه به موفقیت بیشتری دست یباند.
- علاقه مند به کار سیستمی
- افراد با انگیزه
- افراد دقیق
- افراد سخت کوش
چه کسب و کار هایی نیاز به ورود داده دارند؟
حوزه های تجاری مختلف از کارکنان حرفه ای در بخش های متفاوت خود بهره می برند. اما بسیاری از فعالان حوزه های مختلف وظیفه دیتا اینتری خود را به گروه های ثالث می سپارند تا خود بر امور داخلی و جاری شان تمرکز داشته باشند. حالا کار ورود اطلاعات و داده ها از بخش های تولیدی به بخش های تجاری گسترش یافته است.
وارد کردن محتوا به سایت
به طور خلاصه می توان گفت که حالا تمام فعالیت های خدماتی نیازمند افرادی هستند که داده های آنها را تحت عنوان آنچه که خدمات دیتا اینتری نامیده می شود، به گونه ضبط و ثبت کنند. در زیر به برخی از این حوزه ها اشاره شده است.
املاک و مسکن
دلالان مسکن باید از اهمیت یک پایگاه داده کاربری مطلع باشند. چنین پایگاه داده هایی می تواند کمک کننده باشد. با توجه به رشد شدید بازار املاک و مسکن، املاک و مسکن های مختلف گاهی با حجم بالایی از داده ها رو به رو هستند و کار کردن با این داده ها گاهی بسیار پرزحمت است.
در واقع خدمات املاک و مسکن با وارد کردن داده های خود قادر هستند، ضمن ارائه خدمات سریع در پاسخگویی به مشتریان، از سویی نیز سابقه فعالیت های خود را ذخیره نمایند تا در زمان نیاز به آنها با یک جستجو به اطلاعات دسترسی داشته باشند.
حوزه سلامت
فعالان حوزه پزشکی برای ارتقا خدمات خود به شدت به داده ها محتاج هستند. دیتا اینتری در این حوزه برای ثبت مشخصات بیماران، زمان معاینات، موارد تشخیص و غیره مورد استفاده است.
اگرچه بخش قابل توجهی از این خدمات در قالب نظام سلامت الکترونیک توسط کادر درمان و یا کارشناسان و کارمندان سازمان های ارائه دهنده خدمات سلامت انجام می شود، اما همچنان بخش قابل توجهی از اطلاعات نیازمند استفاده از خدمات دیتا اینتری هستند.
حوزه بانکی و مالی
این حوزه به دلیل نیازی که به صحت بالای اعداد و ارقام دارد یکی از مهم ترین حوزه هایی است که در آن دیتا اینتری کاربرد دارد. برغم اینکه داده های مشتریان اکنون بصورت الکترونیک انجام می شود، اما همچنان سیستم بروکراسی برخی بانک ها حجم گسترده ای از پرونده ای کاغذی ایجاد می کند که فرصت مناسبی برای کسب درآمد از طریق دیتا اینتری فراهم می سازد.
هرچند دیتا اینتری تقریبا در تمام حوزه ها کاربرد دارد، اما غیر از موارد بالا، دیگر حوزه هایی که به این خدمات بیشترین نیاز را دارند، حوزه تولید، پشتیبانی، بازاریابی دیجیتالی و مخابرات می باشند.
چگونه در این حوزه موفقیت کسب کنیم و به درآمد بالا برسیم؟
دیتا اینتری به سرعت در حال گسترش است و کم کم تمام حوزه های تجاری را نیز شامل می شود. بسیاری از فعالیت های تجاری اکنون نیازمند وارد کردن محصولات خود به فضای آنلاین هستند و برای این اقدام دیتا اینتری اصلی ترین نیاز آنها محسوب می شود.
اگر با توجه به اطلاعاتی که از قبل در مورد این حوزه کاری پیدا کرده اید به فعالیت در این بخش علاقه مند شده اید احتمالا دوست دارید با راه های ورود به این عرصه آشنا شوید.
همانطور که احتمالا تا این جا هم متوجه شده اید یک کارمند دیتا اینتری نیاز به اتخاذ تصمیمات سطح بالا یا برخورداری از دانش و اطلاعات مربوط به سیستم های اداری و فعالیت های مرتبط ندارد. مهارت های لازم برای این کار از این قرار است:
1.سرعت تایپ بالا: برای این کار نیاز به سرعت تایپ حداقلی دارید. به طور میانگین باید از قابلیت تایپ دستکم 40 تا 50 کلمه در دقیقه برخوردار باشید. برخی از افراد ممکن است که در هر دقیقه 70 تا 80 کلمه نیز تایپ کنند.
2.دانش نرم افزاری مناسب: استفاده از برنامه های نرم افزاری، یکی از بخش های دیتا اینتری است. به عنوان یک اصل تسلط به ورد و اکسل یک الزام است اما کافی نیست. غیر از آن، توانایی کار با نرم افزار های پردازش داده هم در این باره لازم است.
3.تسلط املایی و ارتباطی نوشتاری: کیفیت مهارت های نوشتاری شما (املا و قواعد زبان) باید بالا باشد. املای اشتباه یا قواعد دستوری خطا در این حوزه قابل پذیرش نیست.
سخن پایانی
دیتا اینتری (ورود داده ها) از جمله بخش هایی است که برغم پیشرفت تکنولوژی و سیستمی شدن بخش قابل توجهی از فعالیت ها، می تواند منبع مهمی برای کسب درآمد علاقمندان به دیتا اینتری باشند.