طراحی سایت اختصاصی و نیمه اختصاصی، اگر به مدت طولانی در میزبانی وب جستجو کرده اید، انواع مختلفی از گزینه های میزبانی وب را مشاهده کرده اید. از سرورهای ابری گرفته تا سرورهای اختصاصی، از VPS تا ماشین های مجازی. انتخاب بین این دو می تواند دلهره آور باشند. یکی از دلایل افزایش این عدم اطمینان، استفاده از اصطلاحاتی مبهم مانند “اختصاصی” و “نیمه اختصاصی” است که به راحتی باعث سردرگمی می شود.
سایت اختصاصی به چه صورت طراحی می شود؟
طراحی سایت اختصاصی و نیمه اختصاصی مختص انواع تجارت ها و کارفرمایانی است که با هدفی مشخص سعی در ایجاد یک وبسایت دارند زیرا در این نوع از طراحی، کارفرما دقیقا از آنچه میخواهد اطلاع دارد. از ابتدا این کار با یک کدنویسی اختصاصی با آنچه کارفرما سفارش می دهد، شروع می شود. در این روش می توان از cmsهای آماده همچون وردپرس و جوملا و اپنکارت یا طراحی با cms اختصاصی مدنظر کارفرما با زبانهای پایتون و لاراول استفاده کرد.
مرحله ی بعدی طراحی گرافیکی مطابق با سلیقه ی کارفرماست که گرافیست مجموعه این وظیفه را بر عهده دارد. طرح انجام شده باید با تایید کارفرما باشد و هر کجا که نیاز به ویرایش داشت، اصلاح شود.
پس از تایید، تیم برنامه نویس شرکت قالب مطابق با طرح گرافیکی و امکانات مدنظر کارفرما را آماده میکنند و پس از تکمیل این مرحله، مراحل بارگذاری مطالب آماده شده توسط کارفرما در سایت انجام میشود.
در طراحی وب سایت اختصاصی ، به دلیل انعطاف پذیری بیشتر پروژه در زمان تغییر یا ارتقاء هریک از قسمت های پروژه، هزینه بیشتری باید پرداخت شود. معمولا زمان تحویل پروژه هایی که از طراحی اختصاصی استفاده می کنند زیاد است و بسته به نوع پروژه از چند ماه تا چند سال ممکن است کارفرما و مجری را درگیر نماید.
با توجه با شرایطی که گفته شد بسیاری از مشاغل که کسب و کاری پیچیده و خاص ندارند طراحی اختصاصی را انتخاب نمیکنند. این دسته از کافرمایان تنها زمانی که قصد راه اندازی یک سامانه با امکانات خاص را داشته باشند که دیگر فریم وورک ها یا سامانه های مدیریت محتوا مانند wordpress، توانایی انجام آن را نداشته باشند به سراغ طراحی اختصاصی میروند.
سایت نیمه اختصاصی به چه صورت طراحی می شود؟
در این میان، برخی از کسب و کارها به دنبال یک وب سایت منحصر به فرد هستند بگونه ای که میخواهند هزینه کمتری را نسبت به طراحی سایت های معمولی پرداخت کنند که در این صورت تیم طراحی وب سایت مربوطه پیشنهادهای دیگری تحت عنوان طراحی وب سایت نیمه اختصاصی را به ایشان ارائه مینماید. شباهت های زیادی میان وب سایت اختصاصی و نیمه اختصاصی وجود دارد که با دانستن تفاوت آنها می توانید بقیه موارد را میان این دو طراحی مشترک بدانید.
به طور کلی، یک سرور نیمه اختصاصی یک سرور فیزیکی با منابع اختصاصی (RAM، Storage، هسته پردازنده و …) است که بین چندین محصول یا سایت میزبان تقسیم شده است. به طور معمول، یک سرور نیمه اختصاصی در مقایسه با سرورهای میزبان اشتراکی که اغلب بیش از هزار نفر را در خود جای می دهد، میزبان فقط چند ده مشتری خواهد بود.
در واقع در روش نیمه اختصاصی با توجه به نوع فعالیت کارفرما میتوان از قالبهای آماده و از پیش طراحی شده استفاده کرد و از بین صدها قالب آماده چندین قالب را پیشنهاد کرد تا بر روی یکی از آنها اعمال تغییرات و بهینهسازی انجام شود.
بعد از انجام بهینهسازی و شخصیسازی قالب و درج مطالب کارفرما در وب سایت، دمو در اختیار کارفرما قرار میگیرد تا در صورت تایید بر روی دامنه اصلی سایت بارگذاری شود و آموزش پنل جهت انجام ویرایشهای موردنظر در تولید محتوای وب سایت به کارفرما داده میشود.
منابع سیستم توسط ارائه دهنده تخصیص داده و کنترل می شود تا اطمینان حاصل شود که ذخیره کافی برای همه سایتهای میزبان حفظ می شود. از آنجا که “نیمه اختصاصی” یک اصطلاح فنی نیست، بسیاری از ارائه دهندگان میزبانی خدمات، با تجهیزات و راه اندازی سرورهای نیمه اختصاصی، آزادی عمل می گیرند. ارائه دهندگان معمولاً آنها را به یکی از سه روش تعریف و تبلیغ می کنند:
- نسخه ای با ثبات و قابل اعتماد از میزبانی مشترک
- ترکیبی از هاست مشترک و VPS
- ترکیبی از VPS و میزبانی اختصاصی
برای جلوگیری از سردرگمی، فکر کردن در مورد سرورهای نیمه اختصاصی به جای نوع خاص خود، به عنوان کلاس میزبان ترکیبی مفید خواهد بود. هر گزینه میزبانی برنامه خاص خود را دارد که برای آن بهترین عملکرد را خواهد داشت و سرورهای نیمه اختصاصی تفاوتی ندارند.
نیازهای میزبانی خود را از نزدیک بررسی کنید. اگر هنوز مطمئن نیستید که یک سرور نیمه اختصاصی برای نیازهای شما بهترین است، می توانید با یکی از متخصصان Genesis Adaptive تماس بگیرید. همچنین می توانید با ژنراتور توصیه سرور در ارتباط باشید تا ببینید آیا به یک سرور ابر نیمه اختصاصی یا یک سرور کاملاً اختصاصی نیاز دارید یا خیر؟
تفاوت های اصلی بین طراحی سایت اختصاصی و نیمه اختصاصی
سایت های اختصاصی از پایه و با کدنویسی طراحی می شوند، در نتیجه در مقایسه با طراحی های نیمه اختصاصی زمان بیشتری می برند. بر طبق همین روال، هزینه ی آن هم برای اجرا بیشتر خواهد بود.
اما در مورد سئو این قضیه کاملا متفاوت است، زیرا سئو در طراحی سایت اختصاصی، راحتتر و کم هزینهتر است. در صورتی که تمایل به تغییر و ارتقاء سایت خود را دارید طراحی اختصاصی مناسبترین روش برای اجرای ایده های شماست زیرا دست برنامه نویس در انواع تغییرات باز خواهد بود و میتواند آن را با کدنویسی اعمال کند.
به جز این موارد یاد شده در سطر های بالا، باقی موارد موارد مشابهی بین دو طراحی مدل اختصاصی و نیمه اختصاصی است که میتواند با توجه به نیازهای خود، اقدام به سفارش آن ها کنید. در این مطلب نه چندان مختصر، سعی شد تا حدی شما را با مفاهیم، ویژگی ها و تفاوت های طراحی دو مدل اختصاصی و نیمه اختصاصی آشنا کنیم.