آشنائی با مهم ترین واژگان و اصطلاحات گوگل ادز ۲

واژگان و اصطلاحات گوگل ادز ۲

قبل از خواندن این مقاله می توانید قسمت اول واژگان و اصطلاحات گوگل ادز را بخوانید

هر فضای کاری مملو از واژگان و اصطلاحات جدید است که آشنایی با آنها می تواند جنبه های مبهم کار را روشن سازد. این واژگان و اصطلاحات ممکن است معنایی متفاوت از معنای مستدل و ثابت خود داشته باشند و همین امر ضرورت آشنایی را آنها را مشخص می سازذ.
گوگل ادز هم به رغم سابقه فعالیت نزدیک به دو دهه ای خود همچنان فضای جدیدی با دریایی از اصطلاحات و واژگان تازه محسوب می شود. اگر بخواهید با ابزارهای این بستر (پلتفرم) کار کنید ناگزیر باید با این اصطلاحات آشنائی داشته باشید.
به دلیل اهمیت و جایگاه گوگل ادز در تبلیغات حال حاضر، در بخش اول، با تعدادی از این اصطلاحات آشنا شدیم و حالا با بخشی دیگر از مهم ترین اصطلاحات گوگل ادز آشنا خواهیم شد.

مهم ترین واژگان و اصطلاحات گوگل ادز

تبلیغات موبایلی (mobile ad)

تبلیغات موبایلی آن دسته از تبلیغاتی هستند که کاربران نت روی دستگاه های موبایل خود می بینند. گوگل ادز از این امکان برخوردار است که دقیقا کاربران موبایلی را هدف گذاری کند.

ضمیمه های تبلیغاتی (ad extension)

ضمیمه های تبلیغاتی یعنی اطلاعات دقیق تر در ارتباط با فعالیت شما، مثل آدرس، شماره تلفن، یا وب سایت های اضافی دیگر. این موارد را می توانید در کمپین خود مشخص کنید تا در موقع نمایش آگهی شما به صورت آبی رنگ در پائین تبلیغ شما نمایش داده شود. با قید کردن این موارد، همراه با آگهی شما، آنها نیز نشان داده خواهد شد، مثلا ضمیمه شماره تماس (call extensions)، شماره ای را با تبلیغ شما نمایش می دهد.

واژگان و اصطلاحات گوگل

درخواست یا دستور عمل (call to action)

درخواست عمل یا CTA یعنی کاری که از کاربر می خواهید. یک درخواست مناسب، کوتاه و موجز است و “خرید”، ” تماس” یا مواردی از این دست را شامل می شود. در واقع با این گزینه کاربر را ترغیب به یک کنش می کنید.
CTA در واقع به یک تجارت کمک می کند که کاربر ورودی به سایت را به یک خریدار بالقوه یا بالفعل تبدیل کند.
احتمالا بدون آنکه متوجه باشید در موقع ورود به سایت ها با انواع مختلف CTA ها مواجه شده اید. مثلا درخواست ثبت نام، پیشنهاد دانلود کتابی رایگان با ثبت مشخصات و مواردی از این دست.

میزان کلیک ورودی (CTR)

CTR یک معیار مهم برای سنجش کمپین شماست. اینکه چه تعداد از آن افرادی که آگهی شما را دیده اند بر روی آن کلیک کرده اند.به این ترتیب می توانید در مورد کلمات کلیدی مورد استفاده، میزان مشابهت تبلیغاتی رقبا و برخی ازدیگر موارد به نتیجه گیری برسید.
این معیار بسیار حائز اهمیت است چرا که به طور مستقیم بر امتیاز کیفی (Quality score) و مقدار پرداختی شما به ازای هر کلیک تاثیر می گذارد.

صفحه فرود (Landing page)

صفحه فرود یعنی صفحه ای که کاربران بعد از کلیک روی آگهی شما به آن وارد می شوند. صفحه فرود نقطه مواجهه کاربر با سایت شما است و باید به گونه ای طراحی شده باشد که کاربر را جذب کند.

بهینه سازی (optimization)

بهینه سازی در گوگل ادز مثل بهینه سازی در بازاریابی در هر فضای دیگری است. یعنی اعمال تغییراتی در تبلیغات که با توجه به اهداف ترسیم شده، نتایج بهتری را حاصل کند.

تست دوتایی (Split testing)

تست دوگانه شامل تست الف/ بی یا A/B و تست چندمتغیره می شود. در تست دوگانه شما می توانید دو نوع متفاوت از صفحه وب سایت یکی به عنوان صفحه کنترل و دیگری به عنوان صفحه متغیر را به اجرا بگذارید تا ببینید کدام یک در جلب مشتری بهتر عمل می کند.
این در واقع یک روش بازاریابی است که دائما برای آزمایش تغییرات اعمال شده بر اشکال ثبت نام، CTA، یا دیگر بخش های وب سایت و تاثیر آنها بر افزایش کاربران مورد استفاده قرار می گیرد.

واژگان گوگل ادز

استراتژی پیشنهادی (bid strategy)

استراتژی پیشنهادی شما در اصل چگونگی تنظیمات شما برای پرداخت در قبال کاربرانی است که آگهی شما را دیده یا بر روی آن کلیک کرده اند.

بودجه یا هزینه روزانه (daily budget)

هزینه روزانه شما مشخص می کند که شما تا چه سقفی از هزینه را به صورت روزانه برای آگهی خود تعیین می کنید.

CPC یا هزینه به ازای هر کلیک

CPC متداول ترین نوع استراتژی در فضای گوگل ادز است و یعنی اینکه شما صرفا وقتی پرداختی دارید که کاربری بر روی آگهی شما کلیک داشته باشد. شما حداکثر پرداختی خود به ازای هر کلیک را در فرآیند پیشنهادی خود تعیین می کنید، یعنی حداکثر میزانی که به ازای هر کلیک حاضر هستید پرداخت کنید.

پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)

این اصطلاح هم دقیقا همان هزینه به ازای هر کلیک (Cost Per Click) که مخفف آن نیز CPC است.

CPM

روش یا استراتژی که هزینه شما را بنابر میزان مشاهده آگهی شما تعیین می کند.

آستانه صورتحساب (billing threshold)

آستانه صورتحساب، یعنی میزان و سطحی که با رسیدن هزینه شما به آن، باید برای کمپین خود پرداختی داشته باشید. با رسیدن به این آستانه، پرداختی اتوماتیک خواهید داشت و سطح آستانه در 50 دلار شروع می شود.

سرتیتر (headline)

سرتیتر آگهی شما، قسمت بالایی تبلیغ شماست و معمولا به صورت آبی نمایش داده می شود.

URL مقصد (Destination URL)

این مفهوم مشخص کننده صفحه فرودی است که کاربر پس از کلیک بر روی آگهی به آن وارد می شود. صفحه فرود شما می تواند یک صفحه ویژه باشد.

URL نمایش (Display URL)

url نمایش شما چیزی است که در تبلیغ شما نمایش داده می شود. می توانید آن را تا حد امکان ساده و غیر شلوغ هدفگذاری کنید تا به این ترتیب، برند شما، اعتماد به آن و میزان کاربر ورودی را بالا ببرید.
نتیجه گیری

گوگل ادز مجموعه ای پرشمار از اصطلاحات و واژگان را شامل می شود و مواردی که در این دو بخش مورد اشاره قرار گرفتند، موارد پایه و ابتدائی از واژگان پرشمار و متنوع این فضا را شامل می شدند. برای اینکه بتوانید در چارچوب این فضای گوگل کار کنید، همین موارد ابتدائی هم کمک کننده است اما اگر قصد دارید به صورتی حرفه ای کار با این ابزار را یاد بگیرید باید با تمام واژگان و اصطلاحات این فضا آشنائی پیدا کنید.

با این حال، موارد بالا و دیگر مواردی که در مطلب دیگر مورد اشاره قرار گرفتند می توانند کار شما را در این فضا آسان کنند. چرا که مواردی که به آنها پرداخته شده در واقع سرشاخه های اصلی اصطلاحات گوگل ادز هستند و دیگر اصطلاحات که البته پرشمار هم هستند، زیرمجموعه این اصطلاحات و واژگان را شامل می شود.

دسترسی به محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *