آشنائی با مهم ترین واژگان و اصطلاحات گوگل ادز

واژگان و اصطلاحات گوگل ادز

اگر کسب و کاری دارید و قصد توسعه کسب و کار خود را از طریق تبلیغات در سر می پرورانید، به طور قطع استفاده از خدمات تبلیغات گوگل یا بعبارتی همان گوگل ادز اجتناب ناپذیر است. به دلیل اهمیت گوگل ادز در توسعه کسب و کارها، آشنایی با واژگان و اصطلاحات گوگل ادز این حوزه نیز بسیار ضروریست. در ادامه با برخی از این واژگان و اصطلاحات آشنا می شوید.
پیش از هر چیز نیاز است که نسبت به حساب کاربری یا همان اکانت که این روزها به صورت مکرر آن را می شنویم، آشنایی داشته باشیم و پس از آن نیز سعی خواهیم کرد واژگان مهم و کاربردی را به شما معرفی کنیم.

اکانت یا حساب کاربری

اکانت گوگل ادز محل ذخیره تمام الزاماتی است که یک سازمان منفرد برای تبلیغ آنلاین به آن نیاز دارد. در اکانت، جزئیات صورتحساب، ابزار، دسترسی به حساب و مواردی دیگر در دسترس می باشد. در اکانت، شما یک یا تعداد بیشتری کمپین دارید.

کمپین (Campaign)

یک کمپین تبلیغاتی در گوگل ادز تشکیل شده از گروهی از محصولات یا خدمات قابل ارائه سازمان شماست. این مورد به طور کلی اقدامی است که شما اولین بار وقتی تبلیغی را راه‌اندازی می‌کنید، ایجاد می شود و به شما کمک می‌کند تا گروه بندی های تبلیغاتی خود را سازماندهی کنید. شما می‌توانید چند کمپین را در هر زمانی در هر یک از زیر مجموعه های اکانت گوگل ادز خود راه‌اندازی کنید و یا برای هر مشتری یک اکانت اختصاصی در نظر بگیرید با یک یا چند کمپین بسته به نوع کسب و کار.

گروه های تبلیغات (Ad groups)

یک گروه تبلیغاتی تشکیل شده از مجموعه ای از کلمات کلیدی و بودجه تبلیغاتی که برای‌ دسته ای از کلمات در آن گروه در نظر گرفته می شود. شما می توانید برای هر گروه بندی که در کمپین خود ایجاد می کنید یک متن تبلیغ مرتبط و لینک به صفحه فرود مورد نظر بر روی سایت خود انجام دهید.
برای مثال، اگر یک کمپین تبلیغاتی برای فروش کفش را اجرا می‌کنید، می‌توانید گروه‌های تبلیغاتی را برای فروش آنلاین کفش، کفش‌های زنانه و کفش‌های مردانه راه‌اندازی کنید که هر یک از این گروه بندی ها شامل کلمات خاص و متن تبلیغ مرتبط با عنوان گروه شما باشد. همچنین می‌توانید در هر گروه تبلیغاتی تعداد بیشمار کلمه مرتبط با عنوان سردسته داشته باشید.

نوع کمپین (Campaign type)

نوع کمپین شما جایی است که می‌خواهید تبلیغ شما دیده شود. در این ارتباط گوگل فرصت های زیر را در اختیار شما قرار می دهد.

  • شبکه جستجو: به معنای جستجو در خود شبکه گوگل است.
  • شبکه نمایش: به این معنی است که تبلیغ شما در سایت های طرف قرارداد با گوگل مانند برخی وب سایت‌ها، یوتیوب و شبکه های بسیار بیشتر از آنچه گفته شد نمایش داده می‌شود. این امکان به عنوان AdSense نیز شناخته می‌شود.
  • شبکه جستجو همراه با شبکه نمایش: که ترکیبی از نمایش در گوگل و شبکه های طرف قرارداد گوگل می باشد.

کلمات کلیدی (Keywords)

کلمات کلیدی در تبلیغ گوگل شما بسیار مهم هستند. آن‌ها عبارت یا عبارات کلامی هستند که شما برای تبلیغ خود انتخاب می‌کنید و به شما کمک می‌کند مشخص کنید کجا و چه زمانی تبلیغ شما ظاهر خواهد شد. زمانی که کلمات کلیدی خود را انتخاب می‌کنید، مانند مشتری خود فکر کنید و اینکه آنها هنگامی که یک محصول یا خدمات را می خواهند، چه نوع جستجویی انجام می دهند.
شما می‌توانید هر تعداد کلمه کلیدی مورد نظر خود را برای ساخت اکانت انتخاب کنید و تبلیغات را فعال کنید اما اگر محدودیت بودجه دارید و نمی توانید هزینه بالا برای تبلیغات در نظر بگیرید توصیه می شود که برای شروع بیشتر از 20 کلمه کلیدی استفاده نکنید.

نمره کیفی (quality score)

امتیاز کیفی که گوگل برای کلمات کلیدی در نظر می گیرد بر اساس پارمترهای متعددی تعیین می شود از جمله: تناسب تیتر (عنوان)، زیر عنوان ها، توضیحات، کلمات کلیدی و آدرس صفحه فرود، سرعت بارگذاری سایت و همچنین مشتری پسند بودن صفحه ای که به مشتریان معرفی می گردد و تبلیغات بر روی آن فعال می شود. امتیاز کیفی بالاتر می‌تواند جایگاه تبلیغاتی بهتر با هزینه پایین تر را برای شما به ارمغان بیاورد.

رتبه تبلیغ (ad rank)

روش گوگل در تعیین رده یک تبلیغ. رتبه تبلیغ براساس میزان پیشنهادات خرید(کاربران ورودی)، نمره کیفی و الحاقات تبلیغ تعیین می شود.

چرخش تبلیغات (ad rotation)

گوگل در یک بازه ی زمانی تنها یک تبلیغ را نشان می دهد، این گزینه مشخص می کند که در صورت وجود چند تبلیغ، کدام تبلیغ در جایگاه بالاتر نمایش داده شود.

زمان بندی تبلیغ (ad schedule)

این گزینه به شما این امکان را می دهد که ساعت نمایش تبلیغ در روزهای مختلف هفته را مشخص کنید.

تمام فروش ها (all conversions)

شمارش تمام موارد موفق دسترسی به مشتریان(خرید) بواسطه ردیابی فروش های شما، و با بهره از موارد تماس، بازدید از سایت و دیگر موارد این چنینی.

موارد نصب اپلیکیشن (app install conversion)

تعداد دفعات نصب اپلیکیشن شما از گوگل پلی به عنوان یک معیار سنجش مورد استفاده قرار می گیرد. یعنی اگر تعداد موارد نصب اپلیکیشن شما بالا باشد به معنای موفق بودن کمپین شماست، چرا که افراد بالاتری سایت شما را بازدید و اپلیکیشن شما را نصب کرده اند.

قوانین اتوماتیک (automated rules)

این گزینه به شما این امکان را می دهد که شرایطی را تنظیم کنید که در صورت برقرار شدن شرایط مورد اشاره، تغییراتی به صورت اتوماتیک در قبال کمپین شما، گروه های تبلیغاتی، لغات کلیدی اعمال شود.

الحاق اپلیکیشن (app extension)

به شما این امکان را می دهد که لینکی را در متن تبلیغاتی قرار دهید، لینکی که به اپلیکیشن شما در گوگل پلی و یا اپ استور هدایت می شود.

الحاقات اضافی(call-out extension)

بخش هایی کوچک و اضافی در متن اصلی که در آنها می توانید ویژگی هایی خاص، مزایا و نقاط مربوط به فروش را که در متن اصلی تبلیغاتی مورد اشاره قرار نگرفته را در آن قرار دهید.

الحاقات محلی(location extension)

این گزینه به شما امکان اضافه کردن موقعیت به تبلیغ را می دهد و به این ترتیب افراد در جستجوها، موقعیت و محل کسب و کار شما را هم می یابند که متاسفانه با توجه به تحرییم ها قابل دسترس برای ایران نمی باشد.

پیش نمایش تبلیغات و ابزار تشخیص

ابزاری که به شما این امکان را می دهد که نتایج جستجوی گوگل را مشاهده کنید. اگر تبلیغ شما برای یک مورد جستجوی موردی کاربران نمایش داده نمی شود، جزئیات و چرایی این عدم نمایش را می توانید مشاهده کنید.
نتیجه گیری
گوگل ادز مجموعه ای پرشمار از واژگان و اصطلاحات گوگل ادز را شامل می شود و مواردی که در بالا مورد اشاره قرار گرفتند صرفا تعداد معدودی از این واژگان را شامل می شد. هر چند که در این نوشتار سعی شد تا برخی از واژگان و اصطلاحات پرکاربردتر معرفی شوند.

دسترسی به محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *