گوگل کیورد پلنر

گوگل کیورد پلنر چیست؟

گوگل کیورد پلنر چطور می تواند به ما در یافتن لغات و عبارات کلیدی کمک کند؟ آیا کار با این ابزار آسان است؟ سطح اثربخشی و کارآیی این ابزار چقدر است؟ در این نوشتار به طور دقیق در ارتباط با این ابزار گوگل و نوع استفاده از آن صحبت خواهیم کرد. در انتها نیز در ارتباط با ابزارهای مشابه ای صحبت می کنیم که در این زمینه کارآیی تکمیلی دارند.

سئو و کلمات کلیدی

استفاده از لغات کلیدی برای افزایش طبیعی کاربران ورودی به یک سایت در عرصه سئو همیشه مطرح بوده است. اما یافتن لغات و عبارات کلیدی، یعنی لغات و عباراتی که کاربران در فضای مجازی مورد جستجو قرار می دهند همیشه هم آسان نیست.
اگر به دنبال یافتن عبارات کلیدی مناسب برای افزایش طبیعی کاربران سایت خود هستید گوگل این ابزار را در اختیار شما قرار می دهد. گوگل کیوورد پلنر، یک ابزار تحقیقاتی رایگان و قدرتمند است که ایده هایی را در مورد لغات جدید و موضوعات محتوایی نو در اختیار شما قرار می دهد و به شما کمک می کند که رتبه خود را در جستجوهای اینترنتی بالا ببرید.

هرچند کار با این ابزار گوگل آسان است، اما نتایجی که ارائه می دهد نیاز به تحلیل و تعمق دارد. با تمام این اوصاف بسیاری از کاربران، صاحبان سایت ها و حتی افراد حرفه ای فعال راه صحیح استفاده ازاین امکان گوگل را نمی دانند.
در این مقاله سعی می کنیم راه درست استفاده از گوگل کیووردپلنر را به شما نشان دهیم و مشخص کنیم که چگونه می توانید بیشترین بهره را از آن برای ارتقا عملکرد سئو خود داشته باشید.

آموزش یافتن واژگان جدید از گوگل کیورد پلنر

گفتیم که یافتن لغات کلیدی جدید، برای ارتقا عملکرد سئو و تبدیل یک سایت به یک سایت پربازدید اهمیت حیاتی دارد. در ادامه مراحل دقیق کار با گوگل کیورد پلنر تشریح می شود. پیش از تشریح مرحله به مرحله موضوع، باید توجه شما را به یک نکته جلب کنیم.

گوگل کیوورد پلنر
حقیقت آن است که کار با گوگل کیورد پلنر در عین آسان بودن پیچیدگی های مخصوص به خود را داراست. در حقیقت یافتن لغات جدید، آسان، اما تحلیل و رسیدن به این نتیجه که کدام لغات یا عبارات جدید کاربردی تر می باشد و شما را به نتیجه دلخواه می رساند تا حد زیادی نیاز به نبوغ و تجزیه و تحلیل مناسب و صحیح دارد. در ادامه در این ارتباط بیشتر توضیح خواهیم داد.

مرحله 1

در اولین گام باید یک اکانت گوگل برای خود درست کنید. اگر اکانت گوگل دارید وارد صفحه اصلی یا خانه google ads شوید و گزینه start now را کلیک کنید. اکانت خود را وارد کنید.
بعد از ورود، گوگل از شما می خواهد که یک کمپین ایجاد کنید. چون قرار نیست هزینه ای داشته باشید با کلیک کردن create an account without a campaign از این مرحله بگذرید.
بعد، اطلاعات تجاری خود، مثل کشور، منطقه زمانی، و ارز را در باکس های مشخص شده وارد کنید. بعد از وارد کردن این اطلاعات، submit را بزنید.
خیلی خوب، حالا شما یک اکانت گوگل ادز دارید. حالا گزینه explore your account را بزنید تا وارد پنل گوگل ادز بشوید.

مرحله دوم: دسترسی به گوگل کیورد پلنر

برای بازگشائی کیورد پلنر، tools&settings در بالای صفحه سمت راست را کلیک کنید و از منویی که باز می شود، keyword planner که در زیر planning قرار دارد را کلیک کنید.
بعد از این با دو گزینه روبه رو خواهید شد:

  • شناسایی لغات کلیدی جدید (discover new keywords): این گزینه ایده هایی را در ارتباط با لغات کلیدی جدید در اختیار شما قرار می دهد که می توانید از آن ها برای افزایش ترافیک سایت خود بهره ببرید.
  • Get search volume and forecasts: از این گزینه برای یافتن روند سوابق پیشین، میزان جستجو و پیش بینی در ارتباط با یک لغت کلیدی استفاده کنید.

در مورد هر دو این گزینه ها در ادامه به تفصیل صحبت خواهیم کرد.

مرحله 3: گزینه یافتن لغات کلیدی جدید را انتخاب کنید

بعد از انتخاب این گزینه، دو تب را خواهید دید، شروع با لغات کلیدی و شروع با یک وب سایت.
شروع با لغات کلیدی(start with keywords): تحت این گزینه، می توانید عبارات یا لغاتی را وارد کنید تا با استفاده از آن به لغات کلیدی برسید. می توانید تا ده لغات یا عبارت را وارد کنید، و بعد گزینه get results را کلیک کنید.
شروع با یک وب سایت(start with a website): اگر از گزینه ی دیگر می خواهید استفاده کنید، می توانید url یک وب سایت را وارد کنید تا ایده های مربوط به لغات کلیدی را پیدا کنید. گوگل کیورد پلنر از نام آن وب سایتی که شما وارد کرده اید به عنوان یک منبع استفاده کرده و عبارات جستجو را برای شما بالا می آورد.
بعد از وارد کردن url، گزینه get results را کلیک کنید.
این گزینه برای اینکه متوجه شوید رقبایتان چه می کنند عالی است، همچنین می توانید از لغاتی که آنها استفاده می کنند نیز بهره ببرید. صرفا با وارد کردن url می توانید از لغات یا عبارات کلیدی که آنها استفاده می کنند مطلع شوید.

چگونه باید از نتایج جستجوی گوگل کیوورد پلنر استفاده کنیم؟

بعد از اینکه گزینه get results را وارد کردید، گوگل کیوورد پلنر نتایج حاصل را با استفاده از url یا لغات کلیدی، به صورت ایده هایی برای لغات کلیدی بالا می آورد.
مثلا، اگر عبارت گوگل آنالیتیکس را به عنوان لغت کلیدی پیشنهادی وارد کردید، مجموعه ای چند صد تایی از عبارات کلیدی در دسترس برای شما به نمایش در می آید. البته غیر از این، دیگر لغات کلیدی مرتبط برای وسیع تر ساختن جستجوی شما نیز نشان داده می شود.

گوگل کیورد پلنر چیست
هر لغت کلیدی که گوگل کیورد پلنر نشان می دهد، چهار معیار برای خود دارد:

  • جستجوهای ماهانه: این گزینه نشان می دهد که عبارت مورد بحث، چه تعداد جستجوی ماهانه ای داشته است. به این ترتیب متوجه خواهید شد که کدام لغت کلیدی می تواند ترافیک بیشتری را برای شما حاصل کند.
  • رقابت: این مورد نشان می دهد که تا چه اندازه رسیدن به رتبه بالا در جستجوها مشکل است، یعنی تا چه حدی از رقابت برای آن لغت کلیدی وجود دارد. این معیار با سه دسته پائین، متوسط یا بالا تعریف می شود.
  • بالای صفحه (low range): این گزینه مشخص می کند که لغات کلیدی تا چه حد هزینه بر هستند، و پائین ترین آگهی دهندگان تا چه میزان برای آن هزینه می کنند.
  • بالای صفحه (high range): این گزینه مشخص می کند که لغات کلیدی تا چه حد هزینه بر هستند و بالاترین آگهی دهندگان تا چه میزان برای آن هزینه می کنند.

شما همچنین می توانید از فیلترهای بیشتر برای یافتن لغات کلیدی جدید بنا بر موقعیت جغرافیایی، زبان، شبکه جستجو و بازه ی زمانی استفاده کنید.

مرحله 4: get search volumes و forcasts را انتخاب کنید.

در مرحله دوم گفتیم که گوگل کیورد پلنر، گزینه ی دیگری هم برای داشتن seach volumes و forecast در اختیار شما قرار می دهد.
برای استفاده از این گزینه در باکس زیرین آن عبارت کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید و بعد get started را بزنید.
در اینجا گوگل، برای عبارتی که وارد کرده اید، تعداد کل کلیک ها، دیده شدن ها، هزینه کلی، موقعیت میانگین و هزینه به ازای هر کلیک (cpc) یک ماه آتی را پیش بینی می کند.
در این گزینه، ایده ای در مورد کلمات کلیدی ارائه نمی شود. برای استفاده از تمام امکانات این گزینه، گزینه historical metrics را می توانید کلیک کنید و میزان میانگین جستجو و رقابت ماهانه را برای هر لغت کلیدی ببینید.
با استفاده از این اطلاعات می توانید لغات کلیدی را دست چین کنید که باعث ارتقا عملکرد سایت شما می شود. مثلا، اگر به دنبال آن هستید که سریعتر به نتیجه برسید، می توانید لغات کلیدی را انتخاب کنید که به طور ماهیانه بین 1 تا 10 هزار حجم جستجو و میزان رقابتی پائین تا متوسط دارد.
حالا متوجه شدید که چگونه می توانید از گوگل کیوورد پلنر برای یافتن لغات کلیدی جدید استفاده کنید. در ادامه این ابزار گوگل را با دیگر ابزارهای مشابه مقایسه می کنیم.

ابزار گوگل کیورد پلنر

سه گزینه با کارکرد مناسب تر از کیوورد گوگل پلنر

گوگل کیوورد پلنر، ابزاری رایگان و در عین حال قدرتمند برای یافتن ایده های جدید و عالی در ارتباط با لغات کلیدی است. با این حال، کارکرد اصلی آن کمک به افرادی است که می خواهند گزینه پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) را در گوگل مورد استفاده قرار بدهند.
ابزارها و پلاگین های سئوی دیگری وجود دارند که گزینه های بهتری را ارائه می دهند. اگر به دنبال یک عملکرد انفجاری در زمینه سئو هستید، بهتر است که ابزارهای مشابه زیر را نیز در نظر بگیرید.

1. Monsterlnshights

Monsterinsights بهترین پلاگین وردپرس برای گوگل آنالیتیکس است. این پلاگین با کمک به دریافت ایده هایی در مورد وب سایت، استفاده از گوگل آنالیتیکس را آسان می سازد.
یکی از بهترین امکانات این ابزار که آن را به عنوان جایگزینی مناسب برای گوگل کیورد پلنر مطرح می سازد، گزارش سرچ کنسول آن است. این گزارش، عبارات یا لغات کلیدی دقیقی را که کاربران شما برای یافتن وب سایت شما استفاده می کنند را به شما نشان می دهد.
برای دیدن این گزارش در این ابزار، به Insights>>Reports بروید و بعد گزینه سرچ کنسول را کلیک کنید.
این گزارش دقیقا به شما نشان می دهد که عبارات پرکاربرد کدام هستند. در مقابل هر کدام از این عبارات یا لغات کلیدی نیز تعداد موارد کلیک، تعداد مشاهده شدن آگهی، CTR، و موقعیت میانگین آن نشان داده شده است.
بواسطه این اطلاعات شما می توانید لغات کلیدی را بیابید و با استفاده از آنها، ترافیک ورودی خود را به صورت طبیعی افزایش دهید.

2. SEMrush

این ابزار هم یکی از دیگر ابزارهای محبوب برای سئو است، و شما می توانید به عنوان یک جایگزین مناسب برای گوگل کیوورد پلنر به آن نگاه کنید. این ابزار از امکاناتی بهره مند است که نه تنها عملکرد سئو شما را ارتقا می بخشد، بلکه می تواند به شما در ارتقا محتوای سایت شما، حضور در شبکه های اجتماعی کمک کند.
بسیاری از کارشناسان حرفه ای حوزه سئو، ترجیح می دهند که با این ابزار کار کنند و علت این امر هم به ابزار جستجوی لغات کلیدی آن برمی گردد. شما می توانید هر عبارتی را در این ابزار وارد کنید، و این ابزار به شما اطلاعاتی دقیق در ارتباط با میزان جستجوها، CPC(اگر قرار باشد هزینه ای پرداخت کنید) و به طور کلی چشم اندازی کامل از نتایج جستجو ارائه می دهد.
با تماشای نتایج جستجو، به آسانی می توانید به اهدافی که از جستجوی یک لغت کلیدی دنبال می کرده اید برسید. با این ابزار در واقع شما متوجه می شوید که جستجوگران در فضای اینترنت چه چیزی را مورد جستجو قرار می دهند و با توجه به این مورد، دست به تولید محتوا بزنید.

چرایی استفاده از گوگل کیوورد پلنر

گوگل کیوورد پلنر برای آگهی دهندگان کاربرد دارد اما ارزش سئوی آن متنوع و متفاوت است. این ابزار کاملا رایگان است و برای شروع کار و یافتن لغات کلیدی بسیار مناسب است.

مناسب تر از کیوورد گوگل پلنر
می توانید عبارات جستجوی مشخص را مورد جستجو قرار دهید یا اینکه آدرس وب سایتی را برای یافتن لغات کلیدی مورد استفاده قرار دهید. میزان هزینه و سطح رقابت برای لغات مورد نظر برای مشخص کردن میزان محبوبیت آن بسیار کلیدی است. این موارد به شما در انتخاب لغات کلیدی مناسب و اصطلاحا درآمدزا که می تواند فروش را بالا ببرد تاثیرگذار است.
با این حال، اگر به دنبال اطلاعات دقیق تر در ارتباط با لغات کلیدی و میزان و سطح رقابت برای آن هستید، شما می توانید از دیگر ابزارهایی که مورد اشاره قرار دادیم استفاده کنید.
نتیجه گیری
دنیای تجارت دیجیتال، دنیایی است که مختصات و چارچوب مخصوص به خود را دارد. اگر می خواهید در این فضا فعالیت داشته باشید، ناگزیر باید با ابزارها و چارچوب های این فضا آشنائی داشته باشید. برداشت ابتدائی از کار در فضای مجازی این است که هر قسمتی از آن نیاز به تخصص دارد.
البته این امر تا حدودی درست است اما واقعیت آن است که بسیاری از ابزارها هستند که کار آنها صرفا کمی حوصله و تحلیل لازم دارد. گوگل کیوورد پلنر یکی از این ابزارهاست. این ابزار با وجود کارکرد بالا، فضا و گزینه هایی آسان دارد. در این مطلب سعی کردیم که به صورتی ساده چارچوب کار با این ابزار را تشریح کنیم.

دسترسی به محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *