اگر از الگوریتم گوگل ادز آگاه باشید و بتوانید براساس کلمات کلیدی مناسب در صفحه جستجوی گوگل رتبه بگیرید، تبلیغات در گوگل، یکی از بهترین گزینه ها برای افزایش ترافیک و مشتریان کسب و کار آنلاین شما است. اما این یک “اگر” بسیار بزرگ است که هیچ تیم بازاریابی نباید آن را به شانس بسپارد…
در این مقاله می خواهیم به این سوال مهم پاسخ بدهیم که چگونه میتوانید از الگوریتم گوگل ادز به نفع خود استفاده کنید؟
در حال حاضر، گوگل در واقع از صدها الگوریتم برای انجام کارهای جادویی خود استفاده می کند، اما چند الگوریتم اصلی وجود دارد که هر فردی که کمپین های تبلیغاتی گوگل ادز را راه اندازی می کند باید بداند: موقعیت تبلیغ، رتبه تبلیغ و امتیاز کیفیت.
درک این الگوریتم ها و اجزای آنها بسیار مهم است. الگوریتم ها، محاسبات ریاضی خود گوگل هستند که از فاکتورهای مختلفی برای تایید موقعیت تبلیغ نهایی شما استفاده می کنند (این موقعیت، تعیین می کند تبلیغات شما چه زمانی و کجا در یک صفحه خاص و برای مخاطبان خاص نشان داده شود).
برای درک بهتر الگوریتم های گوگل ادز، بیایید ابتدا منطق پشت جستجوی Google را بررسی کنیم.
الگوریتم گوگل ادز چگونه کار می کنند؟
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که تبلیغات گوگل واقعاً چقدر بزرگ است؟ گوگل باید میلیاردها وبسایت و محتوا را جستجو کند تا مرتبطترین و مفیدترین نتایج را بیابد – و همه این کارها را باید در چند ثانیه انجام دهد – و نتایج را دقیقاً به روشی که کاربر انتظار دارد، نمایش دهد. این یک شاهکار باورنکردنی است.
مطالعات بیشتر: الگوریتم مرغ مگس خوار چیست و چگونه عمل می کند؟
یکی از روش هایی که گوگل توانسته به این موفقیت دست یابد، استفاده از الگوریتم های گوگل ادز برای رتبه بندی نتایج جستجو و تبلیغات پولی است. این الگوریتم ها براساس اطلاعات و عوامل زیر عمل می کنند:
• درک هدف جستجوی کاربر: پلت فرم هوشمند Google با در نظر گرفتن مواردی مانند زبان جستجو، مترادف ها، دسته و زمینه، و همچنین اشتباهات املایی و «تازه ترین اخبار و محتواها»، به دنبال درک هدف پشت هر جستجو است.
• ارتباط دادن جستجو به صفحات وب: در مرحله بعد، گوگل طبق الگوریتم های موجود، محتوای وب سایت ها را ارزیابی می کنند تا ببینند آیا کلمات کلیدی موجود در این صفحات به جستجوی کاربر مرتبط هستند یا خیر، همچنین داده های مربوط به سایر قالب های محتوا مانند تصاویر، فیلم ها، پادکست ها و غیره را نیز تجزیه و تحلیل می کند.
• کیفیت محتوا: الگوریتم گوگل ادز، کیفیت محتوا را با بررسی جدید بودن مطالب، رعایت علائم نگارشی، معتبر بودن و قابل اعتماد بودن محتوا و از همه مهمتر مرتبط بودن با جستجوی کاربر تعیین کرده و صفحات مناسب را شناسایی می کند.
• قابلیت استفاده از صفحات وب: گوگل به اندازه شما از وب سایت های ضعیف متنفر است! به همین دلیل است که آنها سهولت استفاده از صفحات را از نظر پاسخگویی، زمان بارگذاری، پیمایش و غیره با الگوریتم های پیشرفته گوگل ادز ارزیابی می کنند. سپس سایت هایی را که کاربر پسندتر می دانند تبلیغ می کنند.
• ویژگی ها و تنظیمات: این ویژگی ها و تنظیمات مربوط به کاربر واقعی است و شامل عواملی مانند مکان یا کشور، سابقه جستجوهای گذشته، زبان ترجیحی، و غیره می شود که طبق الگوریتم های گوگل ادز ارزیابی می شود تا مرتبط ترین تبلیغات به کاربر نمایش داده شود.
این توضیح نشان میدهد که تنها یک عامل منفرد نیست که بر الگوریتم گوگل ادز تأثیر میگذارد، بلکه عوامل بیشماری است که تمام جنبههای صفحات وب، محتوا و کلمات کلیدی شما را تحت تأثیر قرار میدهد. شناسایی و بهینه سازی کلمات کلیدی از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا کلمات کلیدی اساس هر جستجویی هستند که موجب می شوند تبلیغات شما به کاربر نمایش داده شود.
علاوه بر این، یک «ترفندی» وجود ندارد که بتوانید از آن برای هک کردن الگوریتمهای گوگل ادز استفاده کنید. اول از همه، زیرا این الگوریتم ها دائما به روز می شوند! و به همین دلیل است که برای تیم بازاریابی شما ضروری است که از آخرین به روزرسانیها در مورد نحوه عملکرد Google Ads آگاهی کافی داشته باشند، تا بتوانید کمپینهای خود، را براساس آنها راه اندازی کنید و نتیجه مطلوب را دریافت کنید.
اما مهمتر از آن، شما نباید روی شکست دادن الگوریتم ها تمرکز کنید، بلکه باید آنها را درک کنید و کمپین های تبلیغاتی واقعا عالی ایجاد کنید که برای مشتریان بالقوه شما کارامد باشد.
بنابراین بیایید یک قدم به هدف، نزدیکتر شویم و الگوریتمهای اصلی گوگل ادز که شامل موقعیت تبلیغ، رتبه تبلیغ و امتیاز کیفیت است را بهتر درک کنیم.
موقعیت تبلیغ در گوگل ادز
به گفته گوگل، «موقعیت تبلیغ ترتیب نمایش تبلیغ شما در نتایج گوگل، در مقایسه با سایر تبلیغات است. به عنوان مثال، موقعیت تبلیغ “1” به این معنی است که این تبلیغ، اولین تبلیغی است که نمایش داده می شود، بدون اینکه تبلیغات دیگری در جلوی آن باشد.”
هرچه موقعیت تبلیغ شما بهتر باشد، شانس بیشتری برای مشاهده و کلیک روی تبلیغ شما توسط کاربران وجود دارد.
سوال مهم این است که چگونه می توان طبق الگوریتم گوگل ادز به موقعیت تبلیغ بالا دست یافت؟ اینجاست که دومین الگوریتم های گوگل اذز وارد عمل می شود: رتبه تبلیغ.
رتبه تبلیغ در Google ads
گوگل، رتبه تبلیغ شما را که مستقیماً به موقعیت تبلیغ تان تبدیل می شود طبق الگوریتمی که عوامل زیر در آن موثر است، محاسبه می کند.
- پیشنهاد قیمت: حداکثر مبلغی که مایلید برای یک کلیک روی تبلیغ خود بپردازید.
- کیفیت تبلیغ و صفحه فرود: مرتبط بودن و مفید بودن تبلیغات و صفحات فرود که توسط امتیاز کیفیت تعیین می شود (در بخش بعدی در مورد آن بیشتر توضیح خواهیم داد).
- آستانه رتبه تبلیغ: آستانه های کیفیتی که توسط Google برای نمایش یک تبلیغ تعیین می شود.
- میزان رقابت تبلیغ: تفاوت بین رتبه تبلیغ شما و سایر پیشنهاد دهندگان.
- زمینه جستجو: اینکه تبلیغ مربوط به عبارات جستجو، مکان، دستگاه، سایر نتایج جستجو و غیره باشد.
امتیاز کیفیت در گوگل ادز
امتیاز کیفیت، یکی از اصلی ترین معیارهای الگوریتم گوگل ادز است و با کیفیت کمپین های تبلیغاتی گوگل شما سروکار دارد. کیفیت مهم است زیرا هدف اصلی گوگل این است که برای کاربران، دقیقا همان چیزی را که به دنبال آن هستند، نمایش بدهد. از این گذشته، گوگل نمیخواهد اعتبار خود را با تبلیغات بد به خطر بیندازد.
مطالعات بیشتر: الگوریتم رنک برین چیست و چطور آن را در سئو بهبود دهیم؟
امتیاز کیفیت به صورت عددی از 1 تا 10 اندازه گیری می شود که 1 کمترین و 10 بالاترین است و 3 عامل زیر روی آن تاثیر گذار است:
- نرخ کلیک مورد انتظار: بر اساس CTR تاریخی کلمات کلیدی، تبلیغات، پسوند تبلیغات، قالب ها، کمپین ها و موارد دیگر محاسبه می شود.
- ارتباط تبلیغ: هدف اصلی Google این است که بفهمد تبلیغ شما چقدر با عبارت جستجو مرتبط است، بنابراین کلمات کلیدی در اینجا از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
- تجربه صفحه فرود: این مورد تجزیه و تحلیل می کند که صفحه فرود شما از نظر زمان بارگذاری صفحه، پیمایش، محتوا و غیره، چقدر قابل استفاده، مفید و با کیفیت است.
اگرچه این الگوریتم “نهایی” است، اما اثرات امتیاز کیفیت را میتوان در بالاترین سطح احساس کرد، زیرا میتواند منجر به کاهش هزینهها، موقعیت تبلیغ بهتر و عملکرد بهتر شود.
پس از بررسی این 3 الگوریتم، واضح است که همه آنها به هم مرتبط هستند. شما نمی توانید موقعیت تبلیغ خود را بدون بررسی رتبه تبلیغ خود بهبود بخشید و نمی توانید رتبه تبلیغ خود را بدون درک امتیاز کیفیت تان ارتقا دهید. و البته، همه اینها باید با اصلی ترین هدف یعنی ایجاد محتوای با کیفیت بالا برای مشتریان بالقوه ادغام شوند.
تنها در این صورت است که Google Ads را وادار می کنید تا کمپین های تبلیغاتی شما را با موفقیت در نتایج جستجو نمایش دهد.