الگوریتم مرغ مگس خوار چیست و چگونه عمل می کند؟

الگوریتم مرغ مگس خوار چیست

در سپتامبر 2013، گوگل اعلام کرد که از ماه پیش، الگوریتم جدیدی بنام الگوریتم مرغ مگس خوار را به کار گرفته است. این نام با دقت انتخاب شده بود، مرغ مگس خوار پرنده ای بسیار سریع و دقیق است.
سنجش گرهای جستجو، تاثیر این الگوریتم بر نتایج جستجو را این چنین تحلیل کرده اند؛ تنوع نتایج جستجو کاهش پیدا کرده و در عین حال، شباهت و نزدیکی عبارات و کلمات مورد جستجو نیز، نسبت به قبل بیشتر شده بود. یعنی وقتی کاربری چیزی را در فضای جستجوی گوگل مورد جستجو قرار می دهد، مواردی که در نتایج بالا می آید به خواست او نزدیک تر است.

سرعت و صحت به اضافه مفهوم

علاوه بر صحت و سرعت بالا، این الگوریتم یک حرکت بزرگ به سمت جستجوی مفهومی را نیز کلید زد. بواسطه الگوریتم مرغ مگس خوار، گوگل برداشت خود از جستجوها – حتی موارد جستجوی با عبارات بلند – را بالا برد. به این ترتیب، کل عبارت مورد جستجو و ارتباط بین کلمات عبارت وارد شده با دقت بالاتری شناسایی و تعبیر میشد.
با استفاده از این الگوریتم، گوگل به جای کلمات کلیدی در نتایج جستجو، هر چه بیشتر تمرکز را بر محتوا می گذاشت. در این مقاله جنبه های مختلف این الگوریتم و رویکردی که با توجه به این الگوریتم در سئو سایت باید اختیار شود را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

گراف دانش و جستجوی سیمانتیک

برای درک بهتر الگوریتم مرغ مگس خوار، باید ابتدا با دو قابلیت جستجوی گوگل تحت عنوان گراف دانش و جستجوی سمانتیک آشنا شوید.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل
یک سال پیش از ارائه این الگوریتم، گوگل گراف دانش خود را ارائه داد. این گراف قسمتی از صفحه جستجوی نتایج گوگل بود که برای ارائه پاسخ صحیح و سریع در مورد افراد، مکان ها و غیره ایجاد شده بود. اما گوگل چگونه به این درک و شناخت از خواست های کاربران می رسید. برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید به مفهوم جستجوی عبارت برسیم.

جستجوی سیمانتیک

جستجوی سمانتیک، نتایج جستجو را بنابر مفهوم یک عبارت مورد جستجو قرار می دهد. در این نوع جستجو، معنای کلی عبارت مورد توجه قرار می گیرد؛ در واقع معنای حقیقی به جای معنای ظاهری.
تا پیش از به کارگیری این مکانیزم، گوگل موارد جستجوی مشابه را به کاربر ارائه می داد. مثلا در جستجوی عبارت “شیر جنگل”، گوگل ممکن بود شیر خوراکی را هم جای دهد. اما حالا بواسطه گراف دانش، معنای عبارت را در نظر می گیرد و نه اجزای آن را به صورتی منفک.
در واقع علاوه بر سرعت و صحت بالا، یک تغییر اساسی در مورد جستجوی عبارات با استفاده از این الگوریتم دیده می شود. گوگل بواسطه این الگوریتم درکی بهتر از جستجوهای به عمل آمده در این فضا و نیت کاربران از عبارات وارد شده به دست آورد.

تفاوت الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل با الگوریتم پاندا و پنگوئن چیست؟

هدف گوگل در استفاده از الگوریتم های مختلف، نزدیک سازی نتایج به جستجوی کاربر و بالا بردن کیفیت موارد یافت شده است. باغ وحش گوگل شامل پاندا، پنگوئن و مرغ مگس خوار می شود، الگوریتم هایی که در کنار هم رتبه یک سایت در جستجوهای کاربران را مشخص می کنند.

وظیفه الگوریتم مرغ مگس خوار
هر کدام از این الگوریتم ها به شکلی متفاوت بر رتبه سایت شما تاثیر می گذارند. الگوریتم پاندا، محتوای بی کیفیت را از مدار جستجوها خارج می کند و الگوریتم پنگوئن، سایت های اسپم شده را حذف می کند. نقش الگوریتم مرغ مگس خوار کمی متفاوت است؛ اینکه محتوای شما دقیقا همان چیزی هست که کاربر به دنبالش هست یا نه.
گوگل در طول یکسال، صدها بار الگوریتم هایش را به روز رسانی می کند. پس شما باید همراه با موج حاصل از این به روزرسانی حرکت کنید. به طور کلی، کارکرد هر کدام از این الگوریتم های گوگل به صورت زیر است.
الگوریتم پاندا، کیفیت هر محتوایی که شما در سایت می گذارید را می سنجد. در واقع این الگوریتم به دنبال آن است که ببیند محتوای شما، واقعا محتوایی مناسب است یا صرفا محتوایی صفحه پرکن.
برای همگامی با این الگوریتم، از محتواهای دستکاری شده با کلمات کلیدی پرشمار و غیر طبیعی اجتناب کنید. کپی مطلب از سایت های دیگر هم مورد دیگری است که این الگوریتم به راحتی مورد شناسایی قرار می دهد.
پنگوئن هم سایت های با کیفیت پائین را مورد شناسایی قرار می دهد، اما از منظری دیگر. در حالیکه پاندا، محتوای واقعی شما را مورد تحلیل قرار می دهد، الگوریتم پنگوئن، چگونگی صعود وب سایت را بررسی می کند.
اگر سایت شما با بهره از اسپم مثلا بات ها و اسپایدرها ارتقا رتبه پیدا کرده باشد، یا اینکه از سایت هایی نامعتبر لینک گرفته باشد، این الگوریتم مساله را رصد و با تنزیل رتبه، سایت شما را جریمه می کند.

تاثیر الگوریتم مرغ مگس خوار بر سئو
الگوریتم مرغ مگس خوار کمی از این دو الگوریتم متفاوت است. این الگوریتم به جای تمرکز بر کیفیت واقعی وب سایت شما، بیشتر با اطلاعاتی که در اختیار خوانندگان قرار داده اید سروکار دارد.
در واقع، این الگوریتم به چارچوب مفهومی محتوا می پردازد و مشخص می کند که آیا این محتوا با آن چیزی که کاربر مورد جستجو قرار داده ارتباط محتوایی دارد یا نه. معنایش آن است که اگر اطلاعات ارائه شده در سایت شما برای کاربر مفید یا مرتبط نباشد، در جستجوها جایی نخواهید داشت.

الگوریتم مرغ مگس خوار چگونه بر سئو تاثیر می گذارد؟

هدف اصلی گوگل در استفاده از الگوریتم مرغ مگس خوار، شناسایی ظرافت های محتوا بوده است. در واقع گوگل بواسطه این الگوریتم سعی دارد که معنای نهفته در یک محتوا را درک کند و بواسطه مجموعه ای از کلمات کلیدی فریب نخورد.
تا پیش از استفاده از این الگوریتم، استفاده از کلمات کلیدی پرشمار برای بالا بردن سئوی یک سایت مرسوم بود. البته همین حالا هم بسیاری از این حربه استفاده می کنند که قطعا در صورت حصول نتیجه هم، مقطعی خواهد بود.
با بهره از الگوریتم مرغ مگس خوار، گوگل استفاده از کلمات کلیدی به صورت جعلی را شناسایی می کند و هر چه بیشتر به سمت ارائه محتوای نزدیک تر به خواست کاربران حرکت می کند.
در واقع با این الگوریتم، گوگل به صورتی قاطع بر کیفیت محتوا تاکید می کند. اگر استراتژی سئوی شما در استفاده از کلمات کلیدی پرشمار بوده باشد، رتبه سایت شما به مرور زمان نزولی تر و نزولی تر خواهد بود.

دسترسی به محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *