تبلیغات کلیکی یا PPC چیست و برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟

تبلیغات کلیکی

تبلیغات کلیکی یا PPC نوعی از تبلیغات است که به شما این امکان را می دهد که خود را در معرض تماشا در نتایج صفحات جستجوی کاربران قرار دهید. نکته ویژه این نوع تبلیغات آن است که پرداخت شما به ازای هر کلیک است، یعنی تا وقتی که کاربری بر روی آگهی شما کلیک نکرده و وارد سایت شما نشده، شما پرداختی نخواهید داشت.
حتما در موقع جستجوهای خود در فضای گوگل با این دست تبلیغات کلیکی گوگل مواجه شده اید. نتایجی که با پیشوند Ad در بالای صفحات جستجو و سمت راست نمایش داده می شوند.

CPC چیست؟

CPC یعنی میزان پرداختی شما به ازای هر کلیک. شما برای آگهی خود و به ازای هر بار دیده شدن آن، رقمی را پیشنهاد می دهید که تحت عنوان bid شناخته می شود، یعنی قیمتی را به گوگل برای تبلیغ خود پیشنهاد می دهید.
اما هزینه هر بار کلیک روی آگهی شما یا همان CPC، صرفا بنا بر قیمت پیشنهاد داده شده شما تعیین نمی شود، فرمول زیر، نحوه تعیین هزینه هر کلیک را نشان می دهد:
رتبه تبلیغاتی رقیب آگهی دهنده / نمره کیفی شما + 0.01 $ = CPC واقعی.
رتبه تبلیغاتی: این رتبه، یعنی موقعیت یک تبلیغ در صفحات جستجو، و با ضرب میزان قیمت پیشنهادی حداکثری یک آگهی دهنده در نمره کیفی به دست می آید.
نمره کیفی: این نمره بنابر میزان میانگین کلیک ورودی سایت شما، قرابت کلمات کلیدی، کیفیت صفحه فرود و عملکرد پیشین شما در صفحات جستجو تعیین می شود.
کاربرد تبلیغات کلیکی

چه کسب و کارهایی نیاز دارند از تبلیغات کلیکی استفاده کنند؟

پاسخ به این سوال نمی تواند قطعی باشد. به طور کلی، برخی از تجارت ها از شاخصه های مناسب تری برای بهره از فضای تبلیغات کلیکی برخوردارند. در ادامه برخی از ویژگی های مشاغلی که امکان بهره بالاتری از این دست تبلیغات دارند را تشریح می کنیم:

مشتریان دائمی:

مشاغلی که با یکبار جلب مشتری می توانند آنها را به مشتری دائمی خود تبدیل کنند بهترین پتانسیل را برای بهره از تبلیغات PPC دارند، به عنوان مثال دندانپزشکان یا پزشکان متخصص دیگر. وقتی یکبار بیماری از طریق تبلیغات کلیکی به مطبی مراجعه کند، امکان تبدیل شدن آن به مشتری دائم فراهم تر است و فراموش نکنید، هزینه پرداخت شده همان یکبار است.

مشاغل با درآمد بالا:

برخی مشاغل خاص، گاهی با یک مشتری، درآمدی کلان کسب می کنند. به عنوان مثال، لوازم خانگی را می توانید تصور کنید. گاهی فروش یک قلم لوازم خانگی می تواند یک فروش بزرگ باشد. پس در این حالت، تبلیغی که کاربری را به سایت شما هدایت می کند، در صورت محقق شدن تبدیل (فروش)، سودی بالا را نصیب آگهی دهنده می کند.

اقلام ویژه:

برخی اقلام خاص وجود دارند که به راحتی در دسترس همه افراد نیستند. اقلامی که فرد نمی تواند با مراجعه به فروشگاه محل یا فروشگاه های زنجیره ای به آنها دست پیدا کند. این اقلام هم مواردی هستند که بواسطه تبلیغات کلیکی می توانند به مشتریان هدف خود دست پیدا کنند. به عنوان مثال، دسترسی به ادکلن های برند در ایران چندان ساده نیست، در واقع ادکلن های ارجینال اقلامی نیستند که در هر فروشگاهی در دسترس باشند.
در این حالت، کسی که در فضای جستجوی گوگل، مثلا عبارت “ادکلن برند” را جستجو کند و به واسطه آن به سایتی هدایت شود، امکان خرید بالایی دارد.
فراموش نکنید که موارد بالا، صرفا تعدادی محدود از تجارت هایی را شامل می شد که می توانند از PPC بهره مناسب را ببرند. به طور کلی، تبلیغات کلیکی از این قابلیت و پتانسیل برخوردارند که تجارت های مختلف را به سود برسانند.
احتمالا خود شما با بررسی شاخصه های تجارت خودتان می توانید متوجه شوید که حوزه کاری شما می تواند از تبلیغات کلیکی بهره ای داشته باشد یا نه.
تبلیغات کلیکی گوگل

مزایا و معایب استفاده از PPC چیست؟

دورریز کم:

شما برای نمایش تبلیغ خود پرداختی ندارید. تا وقتی که کاربری با کلیک روی آگهی وارد صفحه سایت نشده هیچ پرداختی نخواهید داشت، این یعنی هزینه دورریز شما در این نوع از تبلیغات بسیار پائین است.

هدف گذاری صحیح:

یکبار دیگر تبلیغات کلیکی را کنترل کنید. وقتی کاربری، عبارتی را در فضای گوگل جستجو می کند و به آگهی شما می رسد، معنایش این است که آگهی شما برای کاربری نمایش داده می شود که به احتمال بسیار بالا، مشتری بالقوه کالا یا خدمات شماست. پس، احتمال تبدیل (فروش محصول یا خدمات) بسیار بالاتر از دیگر انواع تبلیغات است.

امکان بررسی کمپین تبلیغاتی:

PPC یک پلتفرم تبلیغاتی با امکانات مختلف و متعدد برای بررسی، تحلیل و اعمال تغییرات لازم در تبلیغ است. ابزارهای مختلفی وجود دارند که به شما کمک می کنند که جنبه های مختلف تبلیغ خود را بررسی کنید و بعد از مدتی آن را اصلاح کنید.

بالا بردن شهرت:

بررسی ها نشان می دهد که استفاده از تبلیغات کلیکی به خودی خود می تواند باعث بالاتر رفتن اعتبار یک برند شوند. حضور شما در دسته بندی های تبلیغاتی گوگل باعث می شود که چشم کاربر با برند و نام تجاری شما مانوس شود و همین مسئله در دراز مدت می تواند اعتبار محصول یا خدمات شما را ارتقا ببخشد.

معایب PPC

اگر استفاده از PPC به شیوه صحیح انجام شود، امکان موفقیت آن بالاست. به همین دلیل، عیب چندانی را نمی توان متوجه این شیوه تبلیغاتی نوین دانست.
شاید بزرگ ترین عیب این تبلیغ هم مربوط به یکی از حسن های آن باشد. با سرازیر شدن شرکت های بزرگ به این فضا، طبیعی است که تجارت های خرد، فضای کمی برای عرضه خود داشته باشند. با این حال، بواسطه امکان استفاده هوشمندانه از کلمات کلیدی، حتی در بازارهای با میزان رقابت بالا هم می توان به مشتریان هدف دست پیدا کرد.
نتیجه گیری
تبلیغات کلیکی فضای گوگل یکی از مدرن ترین روش های تبلیغاتی است. هدف گذاری صحیح مشتریان هدف بالاترین امتیاز این نوع تبلیغ است. اگر بعد از تحلیل های مناسب به این نتیجه رسیدید که این نوع تبلیغ برای کسب و کار شما مناسب است، در گام بعد باید به سراغ موسسات حرفه ای فعال در این حوزه بروید.
فراموش نکنید که موفقیت یک کمپین PPC، تا حد زیادی به نوع اجرای آن وابسته است، پس این کار را باید به موسسات حرفه ای فعال در این حوزه بسپارید.

دسترسی به محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *