پس از اعلام حذف ویژگی average position توسط گوگل، مخاطبینی که کمتر با این متریک آشنا بوده اند برایشان سوال پیش آمده است که چه ویژگی را از دست داده اند؟ با ناراحتی بسیاری از بازاریابان PPC، Google اعلام کرد که از 30 سپتامبر 2019 این ویژگی را از گوگل ادز حذف خواهند کرد. این اعلامیه تعجب آور نبود زیرا این معیار در برخی مواقع منفی شده بود و دیگر به صرفه نبوده تا در دسترس باشد.
هالی نیمیک ، عضو تیم خدمات بازاریابی گوگل اظهار داشته که “این مرحله، مرحله ی دیگری از تغییر گوگل ادز به تمرکز بر استراتژی های پیشنهاد خودکار است.” “از آنجا که هدف از استراتژی های خودکار این است که آگهی شما را در هر کجا که بهترین شانس در مقابل داشتن بالای SERP است تبدیل کند، “فکر می کنم این تصمیم تغییر جهت اتوماسیون و دوری از ادوردز را کلید خواهد زد. ”
ساختار گوگل ادز در حال تغییر است. امروزه نه تنها تبلیغات را در ستون سمت راست از دست دادیم، بلکه گزینه های جدیدی با تبلیغات خرید داریم که بیشتر فضای دستگاه موبایل را اشغال می کند. مشخص نبود که مقام شماره یک واقعاً به چه معناست و کدام تبلیغ از باقی تبلیغات برجسته تر است.
ویژگی average position اصطلاحی نسبی بود و تبلیغات را با رقبا مقایسه می کرد تا موقعیت فیزیکی صفحه را برای قرار گرفتن مشخص کند. میانگین یک میانگین است اما موقعیت متوسط می توانست در نهایت موقعیتی باشد که تبلیغ شما واقعاً در آن نبوده باشد. به عنوان مثال، اگر تبلیغ شما سه بار در موقعیت های دو، دو و پنج برای یک موقعیت متوسط سه قرار گیرد. سه موقعیت فیزیکی بود که تبلیغ هرگز در آن جای نگرفته بود.
علت حذف ویژگی average position چیست؟
همانطور که میدانید جایگاه تبلیغات گوگل ادز به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله هزینه پیشنهادی به ازای هر کلیک، کیفیت متن تبلیغ و کیفیت صفحه فرودی که مقصد لینک تبلیغ است. با در نظر گرفتن این عوامل، گوگل ادز جایگاه تبلیغات برای نمایش در صفحه نتایج جستوجو را مشخص میکرد و ویژگی average position در گوگل ادز نشان میداد که به صورت میانگین این جایگاه، به چه صورت بوده است. عدد ۱ بیانگر بالاترین جایگاه در صفحه نتایج جستوجو و عدد ۱۰ بیانگر پایینترین جایگاه است. با این توصیفات، پس چرا گوگل اقدام به حذف این ویژگی کرده است؟
حتما به یاد می آورید چه زمانی تبلیغاتی در سمت راست SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) داشتیم؟ در آن زمان، هنگامی که یک تبلیغ در موقعیت یک قرار داشت، به معنای آن بود که تبلیغات در بالای صفحه قرار دارد. اما جایگاه های متفاوت آن هم قابل تعریف بود و دلایلی که در زیر میتوانیم بررسی کنیم کاملا گویای حذف ویژگی average position است.
پالوی نارش، مدیر محصول گوگل ادز در پست اعلامیه ی خود دلیل منطقی زیر را برای این تصمیم گیری بیان کرد: “این معیارهای جدید، نمای برجسته تری از برجستگی شما در صفحه نسبت به موقعیت متوسط، به شما می دهد.” بنابراین، گوگل این ویژگی را ویژگی بسیار مفید تلقی نمیکرد. بر همین اساس، نوامبر گذشته، گوگل ادز مجموعه معیارهای جدید مربوط به عملکرد حراج و نمای SERP را ارائه داد:
- نمایش نرخ بالا به شما درصد کل برداشت های شما از بالای SERP (بالاتر از نتایج ارگانیک) را نشان می دهد.
- میزان تأثیرگذاری برتر = نمایش برتر / تعداد کل نمایشات
- نرخ مطلق مطلق مطلق ، درصد کل برداشت های شما را از بالای SERP نشان می دهد.
- نرخ مطلق مطلق مطلق = حداکثر نمایش مطلق / تعداد کل نمایش
- سهم برتر نمایش به شما میزان سرعت تبدیل شدن به موقعیت های نمایان شدن در بالای SERP را به نمایش واقعی در بالای SERP نشان می دهد.
- برداشت سهم برتر = نمایش های برتر / نمایش های برتر واجد شرایط
- سهم مطلق از نمایش مطلق به شما میزان سرعت تبدیل شدن فرصت نمایش در بالای SERP را به نمایش واقعی در بالای SERP می دهد.
با حذف ویژگی average position، چه ویژگی هایی غیرفعال می شوند؟
تبلیغکنندگان با رصد این فاکتور میتوانستند عملکرد تبلیغ خود را در مقایسه با تبلیغ رقبا بررسی کنند و استراتژی کمپینهای تبلیغاتیشان را بهبود دهند. در نظر بسیاری از آنها، این ويژگی کاملا کاربردی بود؛ اما نظر گوگل دقیقا این نیست! در واقع گوگل معتقد است ویژگی average position، آنقدرها هم کاربردی و گویا نبود.
پیشنهاد نویسنده: نمره ی کیفیت یا Quality Score در گوگل ادز چیست؟
همین اعتقاد باعث شد تا گوگل اقدام به حذف این ویژگی کند و بالطبع، حذف این ویژگی، قوانینی که در پی آن اجرا میشد را نیز حذف خواهد کرد. بطور خواسته یا ناخواسته پس از استفاده از ویژگی average position قوانینی هر چند محدود باید رعایت و اصطلاحا دست و پا گیر کاربر می شده که با حذف این ویژگی، دیگر نیازی به استفاده از آن قوانین نیست. در ذیل به بررسی آنان خواهیم پرداخت.
ستون های سفارشی این ویژگی
ستون های سفارشی خاصیت جدا شدنی ویژگی average position بودند که با حذف این ویژگی دیگر ستون های سفارشی وجود ندارد و بنوعی تمامی ستون ها ستون های سفارشی محسوب می شوند.
گزارش هایی که با این ویژگی فیلتر می شدند
گزارش ها و فیدبک های ارایه شده با بودن ویژگی average position نادیده و بنوعی فیلتر می شدند. اهمیت این گزارشات برای کمپانی گوگل بسیار مهم بود که این ویژگی آن هارا بنوعی نادیده می گرفت. با حذف این ویژگی، گزارشات نیز براحتی قابل دسترسی هستند.
فیلتر های ذخیره شده با این ویژگی
عملا با حذف این ویژگی، فیلتر ها نیز در جایگاه خود قرار نخواهند گرفت.
کلام آخر…
همانطور که میدانید جایگاه تبلیغات گوگل ادز به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله هزینه پیشنهادی به ازای هر کلیک، کیفیت متن تبلیغ و کیفیت صفحه فرودی که مقصد لینک تبلیغ است.
با در نظر گرفتن این عوامل، به نظر شما بعنوان یک کاربر، حذف این ویژگی چه دستاورد هایی را داشته است؟ آیا گوگل توانسته به خواسته ی خود برسد و یا دوباره آن را فعال خواهد کرد؟ آیا شما تجربه ی کار با این ویژگی را داشته اید؟ بی صبرانه منتظر پاسخ های شما به این سوالات هستیم. آن را برای ما کامنت کنید.