بازاریابی ویروسی یا Viral Marketing چیست؟

بازاریابی ویروسی

هر روز در مورد بازاریابی ویروسی، یک ویدیوی ویروسی جدید یا محتوای دیگری که با سرعت نور منتشر می شود، می شنویم. اما این اصطلاح دقیقا به چه معنا است و چرا به آن ویروسی می گویند؟ یا فقط شانس است که به طور تصادفی چنین موفقیت بزرگی ایجاد می کند یا

بازاریابی ویروسی تکنیک ها و ترفندهای خاصی دارد؟

این نوع محتوا معمولاً دارای یک استراتژی از قبل طراحی شده است، اما در ویروسی شدن آن ممکن است شانس، خلاقیت و آمادگی سازی قبلی لازم باشد. برای توضیح بهتر این مفهوم و نحوه عملکرد یک کمپین ویروسی، مزایای بازاریابی ویروسی را توضیح می دهیم تا بهتر بتوانید بازاریابی ویروسی موفق را برای کسب و کار خود به کار بگیرید.

تعریف Viral Marketing

بازاریابی ویروسی یکی از روش های جدید و موثر مارکتینگ است که از طریق پیام هایی که به سرعت از فردی به فرد دیگر پخش می شود، علاقه به یک برند یا محصول (و در نتیجه فروش بالقوه) را ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید : شناخت مخاطب هدف در بازاریابی و نقش آن در تبلیغات و فروش

ایده اصلی این است که کاربران خودشان انتخاب کنند که محتوا را به اشتراک بگذارند. در حقیقت محتوای شما باید آنقدر جذاب و مخاطب پستد باشد که کاربران را درگیر خود کرده و آنها را ترغیب کند تا محتوا را با دوستان شان به اشتراک بگذارند.

شبکه های اجتماعی به دلیل سرعت و سهولت اشتراک گذاری، بستر طبیعی این نوع بازاریابی هستند. رایج ترین نمونه انواع تولید محتوا که اخیرا تولید شده، محتواهایی شامل ویدیوهای احساسی، غافلگیرکننده، خنده دار یا منحصر به فرد در یوتیوب است که سپس در فیس بوک، اینستاگرام و کانال های دیگر به اشتراک گذاشته می شود.

بازاریابی ویروسی چیست؟

با این حال ویروسی بودن می تواند یک شمشیر دو لبه باشد. مهم است به خاطر داشته باشید که در این نوع کمپین، بخش بزرگی از کنترل به دست کاربران می‌افتد و خطر سوء تعبیر یا تقلید پیام وجود دارد. اما مطمئنا، یک کمپین ویروسی موفق می تواند برای نتایج برند شما معجزه کند.

کمپین ویروسی چگونه کار می کند؟

اجرای یک کمپین بازاریابی ویروسی در ظاهر بسیار ساده است. شما یک ویدیو یا نوع دیگری از محتوا را ایجاد می کنید که برای مخاطب هدف شما جذاب باشد، سپس، آن را در اینترنت منتشر کرده و تبلیغ می کنید. تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که منتظر بمانید تا فیوز روشن شود و کاربران دیوانه وار شروع به اشتراک گذاری آن کنند.

در برخی موارد، ویروسی بودن به طور تصادفی اتفاق می افتد. به عنوان مثال، هنگامی که یک ویدیو توسط یک کاربر خصوصی آپلود می شود، ناگهان محبوب شده و شروع به پخش شدن در سراسر اینترنت می کند.

در مورد استراتژی های تولید محتوای Viral Marketing برای یک برند، دو نوع وجود دارد: محتوایی حاوی تبلیغات قابل مشاهده یا پنهان.
در حالت اول، کاربر از همان لحظه اول متوجه می شود که در حال مشاهده تبلیغات یا محتوایی مربوط به یک برند است، در حالی که در حالت دوم، مشارکت داشتن برند در انتشار محتوا چندان آشکار نیست و کاربر احتمالا به دلایلی جز تبلیغ برای برند شما محتوا را به اشتراک می گذارد اما این اشتراک گذاری می تواند توجه کاربران را به سمت شما یعنی برندی که این محتوا را تولید کرده جلب کند.

البته باید گفت در اینصورت کاربران از شما انتظار دارند که محتوای بعدی تان نیز به همین اندازه جالب باشد و انتظارات آنها را براورده کند. از طرفی، اگر از تکنیک های بازاریابی پنهان استفاده می کنید، بسیار مهم است که مراقب باشید کاربر را فریب ندهید زیرا این امر می تواند کمپین ویروسی را بر ضد شما تحریک کند.

مهم نیست که چه استراتژی Viral Marketing را انتخاب می کنید، به یاد داشته باشید که هرگز در هنگام اشتراک گذاری محتوا “هرزنامه” نشوید یا زیاده روی نکنید. به جای اینکه پیام خود را بارها و بارها تکرار کنید، بهترین استراتژی این است که مکان و زمان مناسبی پیدا کنید و اجازه دهید “فیوز ویروسی” خودش روشن شود.

مزایای بازاریابی ویروسی

کم هزینه بودن Viral Marketing

چیزی که کمپین های ویروسی را از سایر کمپین های تبلیغاتی متمایز می کند این است که کاربران بخش قابل توجهی از کار را برای برند انجام می دهند که هزینه های انتشار را به شدت کاهش می دهد. بنابراین، نیازی به خرید فضای تبلیغاتی یا رسانه ای نیست.
پتانسیل دسترسی عالی

کاربرد بازاریابی ویروسی

یک ویدیوی ویروسی در اینترنت این توانایی را دارد که بدون نیاز به سرمایه گذاری زیاد یا تلاش اضافی به مخاطبان بین المللی عظیمی دست یابد. به همین دلیل، محتوای یک شرکت کوچک یا حتی یک فرد خصوصی می تواند ویروسی شود.

تهاجمی نبودن Viral Marketing

در بازاریابی ویروسی، کاربر رسانه های اجتماعی، کسی است که تصمیم به مشارکت و به اشتراک گذاری محتوا می گیرد، بنابراین احتمال تهاجمی بودن نام تجاری را کاهش می دهد. به همین دلیل، درک برند و تعامل به طور قابل توجهی در مقایسه با انواع معمولی تبلیغات بهتر است.

بیشتر بخوانید : بازاریابی در موتورهای جستجو چیست و چگونه کار می‌کند؟

این شیوه به تعامل با برند شما کمک می کند. اگر واقعاً از نظر خلاقیت راه درستی رفته باشید و محتوایی آنقدر باورنکردنی ایجاد کنید که کاربران آن را به اشتراک بگذارند و ارتباط شخصی با برند شما ایجاد کنند، بدون شک ابزاری بسیار قدرتمند در مورد برند سازی و آگاهی است.

در بازاریابی ویروسی مهارت کسب کنید تا دنیایی از کاربران را مجذوب خود کنید

اینترنت – به ویژه از زمان ظهور شبکه‌های اجتماعی – فرصتی عظیم برای کسب‌ و کارها فراهم کرده تا به هزاران و حتی میلیون‌ها نفر در روز دسترسی پیدا کنند. وقتی نام تجاری شما، محتوای جذاب و قابل اشتراک‌ گذاری ایجاد می‌کند، می‌توانید پیام خود را با استفاده از قدرت ارتباطات آنلاین، به جای پرداخت هزینه های تبلیغاتی هنگفت، بیشتر پخش کنید. تکنیک‌های بازاریابی ویروسی می‌تواند به شما کمک کند تا احتمال شروع کمپین بعدی خود را افزایش دهید.

دسترسی به محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *