اهمیت استفاده از گوگل ادز برای کسب و کارهای کوچک به احتمال زیاد سئوال صاحبان این قبیل کسب و کارهایی است که به دنبال راهی هستند تا اهداف اقتصادی خود را محقق سازند. بنابراین قبل از پرداختن به توضیحات بیشتر در همین ابتدا باید بیان کنیم که فضای گوگل ادز دقیقاً برای تجارت های خرد کاربرد دارد.
به عبارت دیگر، تبلیغات در گوگل برای آن دسته از شرکت هایی که به دنبال رسیدن به مشتریان هدف (نهایی) هستند و می خواهند که ROI (نرخ بازگشت سرمایه) خود را کنترل کنند بیشترین کارآیی را دارد.
نکته مهم دیگر این است که شاید بودجه تبلیغ در فضای گوگل در نهایت بالا باشد، اما برای شروع نیاز به هزینه ای بالا ندارید. اگر شما یاد بگیرید که چطور از گوگل ادز استفاده کنید، این فضا یکی از منفعت آمیزترین فضاها برای کسب و کارهای کوچک است. در ادامه در این ارتباط بیشتر توضیح خواهیم داد.
تاثیر رشد تبلیغات گوگل ادز برای کسب و کارهای کوچک
همانطور که می دانید فضای گوگل ادز از PPC بهره می برد، یعنی پرداخت به ازای هر کلیک. PPC و گوگل ادز بنا به دلایلی که در ادامه خواهد آمد برای کسب و کارهای کوچک کاربرد دارند:
1. رفتن به سمت مشتریان هدف
اگر از کلمات کلیدی مناسب در تبلیغ PPC استفاده کنید، انگاه تبلیغ شما دقیقا در موقع مناسب به مشتریانی عرضه می شود که کالای شما را مورد جستجو قرار داده اند. برای یک شرکت کوچک که تازه فعالیت خود را آغاز کرده چه موهبتی از این بالاتر می تواند وجود داشته باشد؟
مثلا اگر سایت فروش عینک داشته باشید ” خرید آنلاین عینک” کلمه کلیدی معاملاتی است که دقیقا از سوی کاربران یا مشتریان بالقوه مورد استفاده قرار می گیرد. البته استفاده از کلمات کلیدی به همین سادگی نیست و پیچیده تر از این است.
2. هدف گذاری براساس محل جغرافیایی
اگر فعالیتی را در یک محیط جغرافیایی خاص دنبال می کنید، احتمالا نیازی به اینکه در جستجوی نقاط دیگر بالا بیایید نخواهید داشت.
گوگل ادز به شما این امکان را می دهد که بنابر محل سکونت، جستجوها را هدف گذاری کنید و به آن مشتریانی دست پیدا کنید که در نزدیک شما ساکن هستند. استفاده از سئوی محلی، به همراه این امکان گوگل ادز، شانس شما برای رسیدن به مشتریان بیشتر را بالا می برد.
3. هدف گذاری کاربران مختلفی که به دنبال یک محصول می باشند
اگر محصولی را عرضه می کنید که مشتریان مختلفی داشته باشد، PPC به شما کمک می کند که با استفاده از کلمات کلیدی متنوع، طیف مختلف مشتریان را هدف گذاری کنید.
4. هدایت کاربران به صفحات مختلف
وقتی که فردی روی یک آگهی تبلیغاتی گوگل کلیک می کند، به صفحه ای از سایت شما وارد می شود. یکی از نقاط قوت PPC آن است که شما می توانید آن صفحه را مشخص کنید.
بسیاری از سایت ها کاربران را به صفحه اصلی می فرستند که اشکالی هم البته ندارد. اما بواسطه گوگل ادز می توانید افراد را به صفحه ای مخصوص هدایت کنید که در آن امکان تبدیل (یعنی اقدام به خرید مشتریان) بالاتر است. با هدایت کاربران به صفحات فرودی که جنس و کالای مورد تقاضای آنها ارائه شده، شانس فروش بالاتر می رود.
5. امکان تعقیب کمپین
بواسطه PPC، شما می توانید نرخ کلیک، میزان هزینه و نرخ تبدیل را روی صفحات فرود دنبال کنید. یکی از دلایلی که تبلیغ گوگل را به یک تاکتیک بازاریابی عالی تبدیل می کند، قابلیت کنترل ROI است. میزان سرمایه گذاری یک معیار مهم برای مدیریت بودجه بازاریابی است و گوگل این اطلاعات را به طور کامل در اختیار شما قرار می دهد.
گوگل ادز، تبلیغی با مخاطبان هدفمند
گوگل ادز یک ابزار قدرتمند است که می تواند کاربردهای متنوعی برای شما داشته باشد. اما مواردی را باید پیش از تصمیم به استفاده از این ابزار در خاطر داشته باشید تا بتوانید به مخاطبان مورد نظر خود دست پیدا کنید:
انتخاب کلمات کلیدی بسیار مهم است
کلمات کلیدی که انتخاب می کنید بسیار حیاتی است، چرا که این کلمات مشخص می کنند که چه کسی تبلیغ شما را ببیند. گوگل ادز برخی اطلاعات در مورد کلمات کلیدی را در اختیار شما قرار می دهد که بواسطه آن می توانید متوجه شوید که چه تعداد افرادی ممکن است کلمات کلیدی مرتبط با محصول شما را مورد جستجو قرار دهند. اگر مشتری بالقوه ای در فضای مجازی وجود نداشته باشد، پس شانس شما هم کمتر است.
بعد از این باید هدف جستجوگرانی که آن کلمات مورد نظر شما را مورد جستجو قرار می دهند را مشخص کنید. در سال 2000، سه دسته جستجو برای کاربران تعریف شد، اطلاعاتی، وب گرد و خرید.
لازم به گفتن هم نیست که گوگل ادز مناسب آن دسته از کاربرانی هست که به دنبال خرید چیزی هستند.
درک ارزش پیشنهادی
پیش از خرید ترافیک، بهتر است پیام تبلیغاتی و ارزش پیشنهادی خودتان را درک کنید. اگر ارزش پیشنهادی مشخص نیست یا چندان جلب کننده نیست، تبلیغات پولی می تواند برای شما صرفا به معنای هزینه ای بی فایده باشد.
منظور از ارزش پیشنهادی یعنی میزان مقبولیت و محبوبیتی که کالا، برند یا نام شرکت شما در بین کاربران (مشتریان بالقوه) دارد. وقتی شما پیش از تبلیغ به این نتیجه برسید که میزان محبوبیت و شهرت شما بسیار پائین است باید یا به طور کامل از خیر تبلیغ در فضای گوگل ادز بگذرید یا اینکه تمرکزتان را بر دو عامل دیگر(کلمات کلیدی یا صفحات فرود) بگذارید.
نتیجه گیری
آیا تبلیغ گوگل مناسب کسب و کارهای کوچک نیز هست؟ پاسخ به این سوال بستگی به درستی استفاده از گوگل ادز دارد. در صورت استفاده صحیح، شما دقیقا به سمت کاربرانی هدایت خواهید شد که مشتری شما هستند و در صورت استفاده غلط صرفا هزینه ای بدون منفعت را تجربه می کنید.
با صفحه فرود مناسب، کلمات کلیدی کاربردی و ارزش پیشنهادی عالی می توانید با بهره از گوگل ادز، کسب و کار کوچک خود را بزرگ کنید.
برای این کار، حداقل در مراحل اول نیاز به شرکت هایی دارید که در زمینه سئو تجربه کافی را دارند. می توانید با مراجعه به این شرکت ها، کمپین تبلیغاتی خود را ایجاد و به تدریج، با استفاده از مشاوره های آنها، مدیریت آن را در دست بگیرید.