اینفلوئنسر مارکتینگ در حال حاضر شکل اصلی بازاریابی آنلاین است و مدتی است که به یک کلمه رایج تبدیل شده است که رسانه های اصلی مرتباً به آن اشاره می کنند. با این حال، هنوز افرادی هستند که واقعاً نمی دانند بازاریابی تأثیرگذار چیست.
در واقع، برخی از مردم برای اولین بار با این عبارت مواجه می شوند و فوراً به این فکر می کنند که “اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟” در ادامه با این واژه بیشتر آشنا می شوید.
اینفلوئنسر چه کسی است؟
کسی است که برندها را به دنبال کنندگان رسانه های اجتماعی خود در کانال هایی مانند اینستاگرام، فیس بوک و تیک تاک تبلیغ می کند و به نوعی یک بازاریاب آنلاین است که تعداد فالورهای زیادی را جذب پیج خود کرده و تبلیغات را برای آنها نشان می دهد.
پیشنهاد نویسنده : ایده هایی برای جذب فالوور اینستاگرام به کمک استوری
حتی به پلتفرم های دیگری مانند توییتر و اخیراً لینکدین نیز گسترش یافته است. آنچه که یک Influencer حرفه ای را از سایرین متمایز می کنو توانایی او در تولید محتوا جذاب برای تبلیغ یک برند است که مورد پسند مخاطبین باشد.
منظور از اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
Influencer Marketing شامل همکاری یک برند با یک اینفلوئنسر آنلاین برای بازاریابی یکی از محصولات یا خدمات خودش است. میزان تاثیر گذاری این روش در افزایش فروش به توانایی های بازاریاب بستگی دارد.
هزینه تبلیغات اینفلوئنسر چقدر است؟
در بازار امروز، Influencer از افراد مشهور تا کاربران معمولی را شامل می شود که هر کدام قیمت های متفاوتی برای انتشار پست تبلیغاتی ارائه می کنند. معمولا هرچقدر بازاریاب آنلاین محبوب تر باشد و تعداد فالوور های بیشتری داشته باشد، قیمت نیز افزایش مییابد.
پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ
همانطور که اشاره کردیم، بازاریابی آنلاین می تواند از طریق پلتفرم های مختلفی انجام شود، از جمله:
1. فیس بوک
فیسبوک با بیش از ۱ میلیارد کاربر فعال روزانه، دسترسی بیسابقهای را به اینفلوئنسرها و شرکتها به مصرف کنندگان میدهد. در این پلتفرم، کسبوکار شما میتواند به سرعت بازاریابان آنلاین را پیدا کرده و با آنها ارتباط برقرار کند.
شما همچنین می توانید قبل از امضای قرارداد در مورد قیمت مورد نظر و محصولاتی که قرار است تبلیغ کنید، صحبت کنید. این قرارداد تضمین میکند که شرکت شما خدماتی را که میخواهید دریافت میکند، و مطمئن می شوید که آن میتواند تبلیغات موثری برای شما انجام دهد.
استفاده از این پلتفرم رایگان است اما چون در ایران فیلتر شده اکثر شرکت ها برای بازاریابی و تبلیغات سراغ اینستاگرام می روند.
2. اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام
اینستاگرام با بیش از 1 میلیارد کاربر که 80 درصد از آنها حداقل یک کسب و کار را دنبال می کنند، برای اینفلوئنسر مارکتینگ، یک پلتفرم ایده ال است. همچنین یک کانال مقرونبهصرفه برای بازاریابی تأثیرگذار است زیرا میانگین قیمت تبلیغات در آن، نسبت به سایر بازاریابی ها ارزان تر است.
اگر شرکت شما رویکرد مبتنی بر عملکرد را ترجیح میدهد، میتوانید با این افراد همکاری کنید که که قیمتهای خود را به جای تعداد فالوور، بر اساس تعامل فالوورها تعیین می کنند.
این استراتژی هوشمندانه است زیرا شما برای بازخوردی که از پست تبلیغاتی می گیرید از لایک گرفته تا نظر یا اشتراکگذاری، که میتواند از اقدامات اضافی مانند خرید پشتیبانی کند، هزینه میکنید.
اینستاگرام به روش های مختلفی می تواند برای تبلیغات محصول یا خدمات، موثر باشد. بازاریابان از گذاشتن پست، انتشار استوری ها و پخش محتواهای تصویری، متنی و ویدئویی برای بازاریابی استفاده می کنند.
پیشنهاد نویسنده : دیجیتال مارکتینگ چیست؟
گزارشی که روی هر پست یا استوری بر اساس تعداد لایک ها، کامنت ها یا اشتراک گذاری ها قابل مشاهده است، امکان ارزیابی عملکرد اینفلوئنسر را به شما می دهد.
3. توییتر
توییتر با 330 میلیون کاربر، مخاطبان کمتری نسبت به فیس بوک و اینستاگرام دارد. با این حال، شرکت ها همچنان از این پلت فرم برای دستیابی به مخاطبان هدف خود استفاده می کنند و هزینه زیادی برای انجام آن پرداخت نمی کنند.
اینفلوئنسرهای دارای فالوور انبوه در این پلتفرم، اغلب فالوورهایی با طیف وسیعی از علایق و همچنین دلایلی متفاوتی برای دنبال کردن آن شخص دارند که می تواند منجر به مشارکتی شود که هیچ ارزش بلندمدتی برای شرکت شما ایجاد نمی کند.
به این ترتیب، شما افراد زیادی را هدف قرار داده اید، اما در عمل تمرکز خاصی روی مخاطبان هدف خود ندارید.
4. YouTube
یوتیوب با بیش از 1 میلیارد کاربر، دسترسی کسب و کارها را به مجموعه جدیدی از اینفلوئنسرها باز کرده است. یوتیوببر هایی که بیش از یک میلیون مشترک مخاطب دارند، قیمت بالایی برای Influencer Marketing در این پلتفرم می گیرند. از طرفی چون برای تبلیغات در این پلتفرم باید ویدئو های مرتبط تهیه شود معمولا تولید محتوای تبلیغاتی هزینه بالاتری نسبت به سایر پلتفرم ها دارد.
یوتیوب با پلتفرمی به نام FameBit همکاری می کند که Influencer و شرکت ها را با هم مرتبط می کند. شرکت های درخواست دهنده با فیلتر کردن چند عامل مانند بودجه، مخاطبان هدف و اهداف امکانمی توانند بازاریاب را پیدا کرده و با اینفلوئنسر ارتباط برقرار کنند. پیوستن به FameBit و یافتن یک بازاریاب هزینه ای ندارد.
5. اسنپ چت
اسنپ چت با میانگین 188 میلیون کاربر روزانه، دسترسی شرکت ها را به طیف وسیعی از Influencer فراهم می کند. اینفلوئنسرهایی که بیش از یک میلیون فالوور دارند می توانند به راحتی برای تبلیغات در پیج خود قیمت بالایی در نظر بگیرند.
در اسنپ چت، نمی توانید ببینید که یک نفر چند دنبال کننده دارد زیرا خصوصی است. با این حال، می توانید تعداد بازدیدهای استوری اسنپ چت کاربر را ببینید.
در حالی که برخی از شرکتها از این تعداد بازدید برای تخمین تعداد فالوورهای Influencer استفاده میکنند، برخی دیگر از آن برای مدل قیمتگذاری متفاوتی استفاده میکنند.
6. اینفلوئنسر مارکتینگ در وبلاگ
هرچند Influencer به دلیل حضور خود در رسانه های اجتماعی مشهور هستند، بسیاری از آنها وبلاگ های شخصی نیز دارند. بازاریابان در وبلاگ ها می توانند به روش های جدید به مخاطبان هدف شما دسترسی پیدا کرده، با آنها ارتباط برقرار کنند یا حتی با آنها چت کنند.
عوامل مختلفی می تواند قیمت بازاریابان دارای وبلاگ های پربازدید را تغییر دهد، از جمله:
- نوع کسب و کار
- موضوعی که باید تبلیغ شود
- طول محتوایی که نوشته شده
به نظر می رسد وبلاگ ها برای اینفلوئنسر مارکتینگ، گران تر از سایر پلتفرم ها هستند، زیرا می توانند بهترین نتایج را ارائه دهند. در یک مطالعه اخیر، تجزیه و تحلیل ها نشان داده که وبلاگ ها 37 درصد بیشتر از سایر پلت فرم های رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک و یوتیوب برای بازاریابی تأثیرگذار، مؤثر هستند.