رپورتاژ آگهی خبری راهی میانبر برای رسیدن به مشتریان است. در ادامه این مطلب سعی می کنیم که به طور دقیق مفهوم رپورتاژخبری و موارد مهم در ایجاد یک رپورتاژ خبری تاثیرگذار را تشریح کنیم.
رپورتاژ آگهی خبری و تفاوت آن با تبلیغات
هرچند در دنیای امروز، همچنان تبلیغات، جایگاه مشخص و برجسته ای دارد و هنوز هم افراد را تحت تاثیر قرار می دهد، اما به واسطه سطح بالای تبلیغات و البته تبلیغات گمراه کننده، افراد زاویه ای خاص با تبلیغات پیدا کرده اند و اغلب این تصور را دارند که تبلیغات قصد فریب آن ها را دارند.
چنین وضعیتی باعث شده که تبلیغات مستقیم در بیشتر موارد نتیجه ای عکس داشته باشد و به همین دلیل فعالان عرصه بازاریابی به دنبال روش ها و راه های جایگزین برای ارائه تبلیغات هستند. یعنی ارائه تبلیغات به شکل و شیوه ای که برای کاربر اعتماد ساز باشد. یکی از این موارد رپورتاژ خبری یا رپورتاژ آگهی است.
رپورتاژ آگهی خبری چیست؟
رپورتاژ لغتی فرانسوی، به معنای گزارش است و مفهوم رپورتاژ خبری، یعنی ارائه خبر یا ارائه مطلب در یک حوزه موضوعی خاص به صورت یک گزارش، گزارشی که در ارتباط با موضوع مورد بحث، اطلاعات مفید و مناسب را به کاربر عرضه می کند.
همان طور که در بالا توضیح داده شد، تبلیغات مستقیم نوعی واکنش منفی را در افراد ایجاد می کند، اما رپورتاژ خبری در واقع مطلبی خواندنی را به کاربر ارائه می دهد و در طول مطلب، به صورتی مستقیم یا غیرمستقیم، کالا یا خدمات مورد نظر را به مشتری معرفی می کند.
نکات مهم در ارائه یک رپورتاژ آگهی خبری اصولی
مهم ترین نکته در ارائه یک رپورتاژ توجه به محتوای آن است. درواقع مطلب باید به گونه ای ارائه شود که خواننده ترغیب به خواندن آن شود، یعنی اینکه خواننده با دیدن مطلب، آن را در وهله اول به عنوان یک مطلب موضوعی ببیند و نه یک آگهی تبلیغاتی.
از این گذشته، گوگل با استفاده از الگوریتم های خود، می تواند متوجه محتواهایی شود که صرفا با هدف ارائه تبلیغات تهیه شده اند و به همین دلیل در نوشتن رپورتاژها باید به این مسئله هم توجه شود.
مفید بودن مطالب می تواند باعث ایجاد علاقه مندی در خوانندگان و ترغیب آن ها برای ارسال مطالب به دیگران می شود. رپورتاژهای خبری باید برخی اصول استاندارد را رعایت کنند، پیش از اینکه تصمیم به سفارش رپورتاژ بگیرید بهتر است ادامه این مطلب را با دقت بخوانید.
نکات مربوط به تیتر
اولین نقطه ارتباط خواننده با متن، تیتر آن است. تفاوتی که تیتر یک رپورتاژ خبری با سایر مطالب و محتواهای اینترنتی دارد باید در اینجا در نظر گرفته شود.
توجه داشته باشید که رپورتاژ خبری یک متن تبلیغاتی مستقیم نیست و به همین دلیل نباید در تیتر و عنوان مطلب، از صفات تفضیلی استفاده کنید.
مثلا تصور کنید که قصد دارید شرکت خود را که تولید کننده موتوربرق هست را در قالب یک رپورتاژ خبری معرفی کنید.
اگر عنوان چنین مطلبی را “بهترین موتوربرق” یا “برترین تولیدکننده و عرضه کننده موتوربرق” انتخاب کنید، طبیعتا خواننده به محض دیدن مقاله متوجه وجه تبلیغاتی آن می شود. نکته دیگری که در مورد تیتر باید به آن توجه داشته باشید، شفاف بودن تیتر است. باید خواننده دقیقا متوجه باشد که چه نوع مطلبی را قرار است مطالعه کند.
نکات مربوط به قسمت هدایت کننده یا لید
بعد از دیدن تیتر مطلب، نوبت لید است. این قسمت با وجود کوتاه بودن، مهم ترین بخش یک رپورتاژ خبری است.
در این قسمت باید به صورتی شفاف و کوتاه، مطلب به خواننده معرفی شود. در اینجا از کلمات سنگین نباید استفاده شود و جنبه تبلیغاتی کار باید کاملا کنار گذاشته شود یا اینکه در سطحی حداقلی باشد. توجه داشته باشید که رپورتاژ خبری قرار است به صورت غیر مستقیم تبلیغی را به کاربر معرفی کند.
پس اگر اینجا مطلب شما، صرفا تبلیغاتی باشد یا اینکه نشانه ای اصطلاحا “تابلو” از تبلیغات گوگل را در خود داشته باشد، کاربر متوجه خواهد شد و به این ترتیب امکان رها کردن متن و خروج از صفحه بالاتر است.
متن اصلی
بعد از تیتر و لید، نوبت به متن اصلی است. در اینجا می توانید به طور کامل موضوع را برای خواننده تشریح کنید و اگر قصد تبلیغ دارید، نقطه مناسب اینجاست.
درواقع وقتی که خواننده تیتر و لید را خوانده باشد، پس توانسته اید توجه او را به مطلب جلب کنید و به همین دلیل، حالا می توانید تبلیغ خود را ارائه کنید و یا اینکه، از کاربر بخواهید که اطلاعات خود را در فیلدی وارد کند. سعی کنید در متن اصلی از میان تیتر هم استفاده کنید، طولانی شدن بدنه اصلی مطلب می تواند خواننده را از خواندن ادامه متن منصرف کند.
چرا رپورتاژ آگهی جواب می دهد؟
همان طور که گفتیم مهم ترین خصوصیت و نقطه قوت رپورتاژ خبری آن است که تبلیغ مستقیم نیست. به همین دلیل می تواند کاربر را به سمت سایت و در نهایت خرید هدایت کند. اما غیر از این، رپورتاژ آگهی می تواند تاثیری مستقیم در بالا رفتن سئو سایت (یعنی بیشتر دیده شدن سایت) داشته باشد.
اما نوع عرضه رپورتاژهای آگهی تاثیر مستقیم در نتیجه آن دارد. رپورتاژهای آگهی در سایت های مختلف خبری ارائه می شود. درواقع سایت های خبری که مراجعین و کاربران بالایی دارند بهترین نقطه برای درج یک رپورتاژ آگهی هستند.
اما در انتخاب سایت باید نهایت دقت را داشته باشید. اول اینکه به رتبه بالای سایت مورد نظر در گوگل توجه داشته باشید. شاید درج رپورتاژ در چنین سایتی کمی برای شما هزینه بر باشد اما در موفقیت و درواقع دیده شدن مطلب بسیار تاثیر گذار است.
برخی سایت ها وجود دارند که به صورت رایگان هم اقدام به درج رپورتاژ می کند اما این کار می تواند به اعتبار سایت شما در بلند مدت ضربه بزند.
درواقع یکی از مهم ترین دلایل تاثیر گذاری رپورتاژهای خبری، بک لینک هاست و بک لینک هایی که از سایت های معتبر حاصل می شود می تواند برای سایت شما، غیر از تامین کاربران (مشتریان بالقوه) زمینه افزایش اعتبار سایت را حاصل کند.
نتیجه گیری
هرچه دنیای مجازی گسترده تر می شود، تبلیغات و شیوه های مختلف تبلیغی نیز متنوع و گسترده تر می شود. وجه جدیدی که حالا در این حوزه دیده می شود، تبلیغات غیرمستقیم است.
در واقع، کاربران یا همان مشتریان هر روز ضدضربه تر می شوند و باید شیوه های جدید برای ترغیب آنها استفاده شود. یکی از این شیوه ها، “رپورتاژهای خبری” است که تاثیر خود را به خوبی نشان داده است.