هنگامی که سئو برای اولین بار وارد صحنه شد، مدیران وبسایتها متوجه شدند میتوانند بدون توجه به بهبود تجربه کاربری، نتایج جستجو را دستکاری کنند و وبسایتهای خود را صرفاً با به کار بردن کلمات کلیدی مورد نظر خود در مقالات تا آنجا که ممکن است یا به اصطلاح پر کردن کلمات کلیدی به رتبه های بالا بیاورند.
اما عمل بهینه سازی موتورهای جستجو SEO در طول 15 سال گذشته تغییرات چشمگیری را تجربه کرده است. موتورهای جستجو در حال حاضر از عوامل مبتنی بر داده برای تعیین میزان مرتبط بودن وب سایت شما با یک جستجوی خاص و بهینه سازی بر اساس تجربه کاربری استفاده می کنند.
تجربه کاربری UX چیست؟
تجربه کاربری، مطالعه نحوه درک و تعامل کاربران با رابط کاربری وب است. هدف اصلی آن ایجاد یک تجربه کاربر محور، با تمرکز بر “نقاط ضعفی” است که کاربر هنگام استفاده از آن ها، گیج می شود.
طراحی UX موثر به کاربران شما کمک می کند آنچه را که به دنبال آن هستند، به راحتی و در سریعترین زمان ممکن بیابند. همچنین به جذب مخاطبان شما کمک کرده و تأثیر مثبتی بر معیارهای مختلف مربوط به آن را دارد که گوگل و بینگ در رتبه بندی جستجوی خود در نظر می گیرند.
همچنین بخوانید : مفاهیم UI و UX چیست و چه تفاوتی دارند؟
تمرکز بر ایجاد UX جذاب، تأثیری «بسزایی» بر رتبهبندی سایت شما در جستجوی گوگل خواهد داشت زیرا وقتی مخاطبان خود را راضی می کنید، گوگل و بینگ را نیز راضی کرده اید.
مهمترین معیارهای تعامل با کاربر در سایت چیست؟
معیارهای مختلفی وجود دارد که میتوانیم در رابطه با بهبود تجربه کاربری مورد بحث قرار دهیم، اما ما روی آنهایی تمرکز میکنیم که بیشترین تأثیر را بر رتبهبندی جستجوی شما دارند. این موارد، معیارهایی هستند که نشان میدهند کاربر چقدر در خصوص یک عبارت جستجوی خاص با وبسایت شما تعامل برقرار میکند.
1. رابطه نرخ پرش و طراحی UX
نرخ پرش وب سایت شما معیاری است که درصد کاربران وب را که پس از مشاهده فقط یک صفحه – معمولا صفحه اصلی یا صفحه فرود- از وب سایت شما خارج می شوند، نشان می دهد. نرخ پرش بالا می تواند نشان دهنده این باشد که کاربران شما چیزی را که جستجو می کردند پیدا نکرده اند و تنها پس از بازدید از اولین صفحه آن را ترک کرده اند.
طراحی ضعیف وب سایت و UX گیج کننده، ارائه محتوای نامربوط یا با قالب بندی ضعیف و سرعت پایین سایت از جمله عواملی هستند که منجر به نرخ پرش بالا می شوند.
از آنجایی که نرخ پرش با تعامل وب سایت تان با مخاطبین مرتبط است، گوگل ادز و بینگ به شدت آن را در الگوریتم های جستجوی خود لحاظ کرده اند. شما باید اقدامات لازم را انجام دهید تا مطمئن شوید که نرخ پرش پایینی را برای وب سایت خود حفظ می کنید.
2. ارتباط زمان ماندن در صفحه با تجربه کاربری
دومین معیاری که موتورهای جستجو به آن توجه می کنند، مدت زمانی است که کاربران شما در وب سایت می گذرانند که «زمان ماندن» نامیده می شود. موتورهای جستجو میزان زمانی را که کاربران در یک صفحه می گذرانند به عنوان نشانه ای از میزان مشارکت و UX خوب در نظر می گیرند.
داشتن زمان ماندگاری بالا نشان می دهد که محتوا برای مخاطبان شما جالب و مرتبط است. رتبه جستجوی شما نیز مطابق با این معیار تنظیم می شود.
یکی از راههای ساده برای اطمینان از زمان ماندگاری بالا، تمرکز بر ایجاد محتوای کاربرپسند و مرتبط است که مخاطبان شما را درگیر میکند و بر UX سایت شما، تأثیر مثبت میگذارد.
چطور تجربه کاربری بهتری ایجاد کنیم؟
اکنون که اصول مربوط به معیارهای کاربر را برای رتبهبندی سئو مشخص کردیم، بیایید در مورد اینکه چگونه میتوانیم این معیارها را با تمرکز بر ایجاد طراحی UX جذاب بهبود دهیم، صحبت کنیم.
1. کاهش زمان بارگذاری و افزایش سرعت لود صفحات وب سایت
هیچ چیز برای کاربران وب، آزاردهنده تر از انتظار برای بارگذاری یک وب سایت کند، نیست. با گذشت هر ثانیه، احتمال اینکه مخاطبان شما قبل از بارگیری وب سایت تان، آن را ترک کنند، بیشتر و بیشتر می شود که می تواند نرخ پرش شما را نیز افزایش دهد.
سرعت پایین لود شدن صفحات سایت دلایل مختلفی دارد که، فقط برخی از آنها در کنترل شما هستند. شما نمیتوانید اتصال ضعیف اینترنت کاربر را کنترل کنید، اما میتوانید مطمئن شوید که وبسایت شما کاملاً بهینه شده تا در سریعترین زمان ممکن بارگذاری شود.
همچنین بخوانید : ۶ مشخصه برای افزایش سرعت وب سایت
برای بهبود UX کاربری با افزایش سرعت سایت می توانید ازترفندهایی مانند کوچک کردن اندازه فایل، بهینه سازی اندازه تصویر و اطمینان از اینکه وب سایت شما کمترین درخواست سرور را دارد، استفاده کنید.
2. سازگار بودن با موبایل برای بهبود تجربه کاربری
با توجه به اینکه اکنون بیش از 50 درصد از کل ترافیک وب از دستگاه های تلفن همراه می آید، واکنشگرا بودن و سازگاری با تلفن همراه، هرگز مهمتر از این نبوده و یکی از جنبه های اصلی بهبود UX است. اگر وب سایت شما با تلفن همراه سازگار نباشد، از همان ابتدا بیش از 50 درصد از مخاطبان خود را از دست خواهید داد.
گوگل سازگاری با تلفن همراه هر وب سایت را با استفاده از تست واکنشگرایی به موبایل، آزمایش می کند و این فاکتور را به شدت در الگوریتم رتبه بندی خود موثر می داند. معیارهای تعامل کاربر وبسایتهایی که سازگار با تلفن همراه نیستند، به شدت کاهش خواهند یافت.
3. داشتن ساختار URL کاربر پسند
ایجاد ساختار URL کاربر پسند، بخشی جدایی ناپذیر از یک استراتژی موثر برای بهبود تجربه کاربر است. ساختارهای URL موثر به کاربر کمک می کنند تا با موضوع صفحه ارتباط برقرار کنند. ساختارهای URL ناکارآمد که هیچ ساختار سلسله مراتبی ندارند و بینش کمی در مورد محتوای صفحه ارائه می دهند، دقیقا برعکس عمل می کنند.
4. سر صفحه ها و منوها
هدرها و به طور خاص، منوهایی که در هدرهای خود قرار می دهید، باید کارآمد و خوانا باشند. مطمئنا وبسایتهایی را دیدهاید که منوی آنها آنقدر درهم بوده که نمی دانستید کجا بروید. احتمالاً دسته بندی کمی در آنها وجود داشته یا اصلاً دسته بندی نشده و به نظر می رسیده که هر صفحه ای از کل وب سایت به طور تصادفی در منو قرار گرفته است.
منوها یکی از ویژگی های اصلی هر وب سایت هستند و هدف اصلی آنها راهنمایی کاربران به صفحه یا بخش مناسب وب سایت است. یکی از اصول اولیه طراحی موثر تجربه کاربری، ساده کردن طراحی و ساختار منوی شما است.
باید مطمئن شوید که منوی شما بیش از حد به هم ریخته یا پیچیده نیست. قرار دادن محتوای زیاد در هدر یا منو مفید نیست. بلکه، شما باید مطمئن شوید که مخاطبان شما می توانند آنچه را که به دنبال آن هستند، به راحتی پیدا کنند، اما بهتر است این کار را با ایجاد دسته ها و زیرمجموعه های موثر انجام دهید.
جمع بندی
بهبود تجربه کاربری باید از ملاحظات اولیه هر کمپین SEO باشد. طراحی UX از طریق معیارهای مختلفی که موتورهای جستجو برای ردیابی میزان تعامل کاربر با سایت شما استفاده میکنند، تأثیر مستقیم و قدرتمندی بر رتبهبندی سئوی شما دارد که به شما کمک می کند تا درک کنید که کاربران چگونه با وب سایت شما تعامل دارند. بنابراین برای بهبود آن، عواملی مانند سرعت صفحه، سازگاری با تلفن همراه، چیدمان منو/هدر و ساختار URL را در نظر بگیرید. برای اطلاعات بیشتر با مشاورین سئو در ارتباط باشید.